• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 9 snygga arbetshörnor att inspireras av

  Skrivbord under trappan, maxat med färg eller en smart arbetsplats för två. Inspireras av de här 9 stilsäkra arbetshörnorna!

  9 snygga arbetshörnor att inspireras av
  1. Maximera med färg och mönster 

  Låt säsongens färgstarka trend flytta in i hemmakontoret eller arbetshörnan. Med hjälp av en färgglad skrivbordslampa och skrivbordsstil, färgstarka och mönstrade tavlor på väggen och en mönstrad matta skapar du enkelt en hörna som ger dig massor av positiv energi och en kreativ boost. 

   

  Foto Ikea

  2. Prioritera dagsljuset 

  Har du möjlighet att placera skrivbordet vid ett fönster? Grattis! Att se till att få tillräckligt med dagsljus under arbetsdagen gör nämligen att du blir piggare och enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten stärker ljuset dessutom den kognitiva förmågan vid uppgifter som kräver hög uppmärksamhet. 

   

   

  Foto Ikea

  3. Naturinspirerat och harmoniskt 

  Inred ton i ton för ett harmoniskt intryck i arbetsrummet. Genom att addera kvistar, naturinspirerade inredningsdetaljer och textilier får hörnan en balanserad och naturlig känsla. 

  Foto Swedese

  4. Inred för två

  Är ni fler än en som arbetar hemifrån? Om det finns möjlighet kan en platsbyggd arbetshörna med en längre bordsskiva och en generös hylla för förvaring vara en bra idé. Men det går precis lika bra att placera ett längre skrivbord, eller två mindre bredvid varandra, längs en vägg. 

  Foto Yvonne Wilhelmsen

  5. Compact living

  En lösning för den som bor litet eller för tonårsrummet är att skapa en liten arbetshörna i garderoben! Bara att stänga när du vill fokusera på annat och öppna när det är dags för arbete, pyssel eller studier. 

  Foto Ikea

  6. Skrivbord i bokhyllan 

  Behöver du ha arbetshörnan i vardagsrummet? Då kan ett integrerat skrivbord i bokhyllan vara ett sätt att få arbetsplatsen att smälta in i hemmet. Då är det bara att flytta bort stolen när du inte jobbar. 

   

   

  Foto Swedese

  7. Utnyttja utrymmet under trappan 

  Utrymmet under trappan är inte alltid det lättaste att inreda – förvandla den tomma ytan till en snygg arbetshörna! Allt som behövs är ett skrivbord i rätt höjd, fin belysning och en skrivbordsstol. 

  Foto Ikea

  8. Popinfluenser 

  Inspireras av popkonsteran och inred arbetsrummet med klara kulörer och grafiskt mönstrade möbler och detaljer – som ett rutmönstrat skrivbord eller en orange skrivbordsstol. 

  Foto Montana Home

  9. Vackert med växter 

  Att växter är bra för arbetsmiljön är knappast någon hemlighet. Förutom att de renar luften så visar forskning att de är avstressande, ger mer arbetsglädje och ökat välbefinnande. Det finns med andra ord all anledning att låta växter bli en självklar del av arbetshörnan. 

  Foto Ikea

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!