• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stylisten tipsar: 5 kreativa idéer till påskdukningen

  Pappersfjädrar som placeringskort, vackra blomsterarrangemang i äggskal och harmoniska nyanser på påskbordet. Här delar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg med sig av sina bästa tips för en lyckad påskdukning.

  Stylisten tipsar: 5 kreativa idéer till påskdukningen
  1. Vik kaninöron av servetten 

  Låt en tygservett knytas runt ett ägg för att ge illusionen av ett par kaninöron. Du kan också rita till ögon och en nos på ägget om du vill vara extra kreativ. Detta blir en fin dekoration på varje gästs eller familjemedlems tallrik. Busenkelt! 

   

   

   

   

  Foto Nordic Nest

  2. Skapa blomsterarrangemang i äggskal

  I urblåsta äggskal kan du låta vackra små snittblommor ta plats. Du kan till och med låta dem stå kvar i äggkartongen så får du ett helt hav av vackra blommor på bordet. 

   

  3. Duka i gula toner

  Gult är påskens färg och att addera denna färg i dukningen kanske är det enklaste sättet att skapa påskstämning. Kombinera gärna med några andra färger för att få en personlig dukning. Rosa och gult är en modig färgkombination medan gult och grönt ger en klassisk look.

  Foto Cervera

  4. Unika placeringskort av pappersfjädrar

  Ge varje gäst eller familjemedlem ett personligt och handgjort placeringskort. Med hjälp av papper och sax kan du skapa en fin fjäder i papper. Klipp ut en bladformad figur och klipp sedan täta, långa jack på sidorna. Det går även göra fjädrar enbart genom att vika och skriva gästens namn mitt på fjädern. Dessa passar förstås också perfekt att dekorera med i påskriset! 

  Foto Panduro

  Foto Panduro

  5. Färgade ägg som bordsdekoration

  Gå "all in" på äggen! Med hjälp av bär och kryddor kan du få naturligt färgade ägg att ha som vacker bordsdekoration. Rödkål ger en blå färg medan gurkmeja får äggen att bli gula. Lägg dem i en stor skål eller låt dem vara utspridda direkt på bordet. Det blir ett vackert blickfång i färg och en kul snackis vid middagen.

  Foto Cervera

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!