• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 9 fina inredningstips med växter

  Stora rum och öppen planlösning ger en härlig och generös känsla, men det kan göra inredningen lite knepig. Så varför inte skapa rum i rummen, med hjälp av krukväxter och gröna blad som spirande avdelare. Här är 9 fina tips!

  9 fina inredningstips med växter
  Av Rikke Graff Juel Foto Christina Kayser O
  1. Låg växtvägg

  Ställ plantborden fyllda med växter bredvid varandra så att de skapar en låg vägg i vardagsrummet. Perfekt som avdelare mellan till exempel soffan och matplatsen. De går också lätt att flytta på om man vill göra om hemma eller städa. Soffa, Ikea, plantbord, Ferm Living.

  2. Inspirerande hemarbetsplats

  Hemmakontor i det gröna. Bädda in ditt skrivbord eller din hemarbetsplats med krukväxter i korgar och på plantbord. Härligt för öga, inspiration och luftkvalitet! Korg med fransar, Jotex. Plantbord, Ferm Living.

  3. Mjukt i korgar

  Plantbord blir en fin rums­avdelare. Ställ gärna krukorna i korgar för ett mjukare intryck. Plantbord, Ferm Living. Tidskiftsamlare, fynd från DBA.

  4. Grönt stilleben

  Vackert stilleben med konst, keramik, plantor och gröna blad. Vas med kanter, Oyoy Living, rosa bruk med lock, Hay.

  5. Planta på piedestal

  För att bädda in skrivbordet och skapa en avskild vrå kan man gärna använda krukor som höjs upp, på en liten hylla eller varför inte ett tårt- eller fruktfat!

  6. Grönska på olika nivåer

  En mindre hylla med fina krukor växter i olika nivåer blir också perfekt för att avskilja hemmakonstoret.

  7. Hängande hemmaträdgård

  En snygg ställning med hängande krukväxter blir en grön och luftig avdelare i ett större rum. Klädställningen är från Rackbuddy, de blå sängkläderna är från H&M Home och den randiga kudden från Hay.

  8. Olika krukor

  Även en mindre hylla kan bli nog för att dela av ett rum. Fyll den gärna med krukor av alla färger och former, och använd gärna favoritkeramiken som planteringskärl. Blanda gärna in växter som slingrar sig nedåt, som pilea och klätterkalla. Hylla, Zone, kruka med ansikte, Meyer Lavigne.

  9. Avdelande amplar 

  Använd amplar som kan hängas på s-krokar, som i sin tur fästs på en klädställning eller stång. En kul och fin "vägg" i exempelvis sovrummet!

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!