• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 trender att hålla koll på 2021

  Trendåret 2021 bjuder på något för de flesta smaker – från minimalistiskt och naturinspirerat till färger och former som tar för sig. Vi har listat 7 trender att inspireras av. Läs mer om trenderna här!

  7 trender att hålla koll på 2021
  TREND 1: Träytor

  Trä har blivit många inredares favoritmaterial. Kanske beror det på att trä är extra bra för vårt välbefinnande, det visar en studie som genomförts vid Aalto-universitet i Finland. Trä bidrar dessutom till bättre inomhusluft – och så är det ju otroligt snyggt och lätt att inreda med. Just nu syns allt från hela köksinredningar i trä till mindre möbler och inredningsdetaljer. 

  Foto Nordiska Kök

  Foto House Doctor

  TREND 2: 70-tal i ny tappning 

  Årtiondet fortsätter att inspiera oss även den här säsongen, både vad gäller färgskalan och formbilden. Toner av ockra, orange, gult och vinrött dominerar tillsammans med rundade former, mjuka influenser och stoppade möbler. 

   

   

  Foto Jotun

  Foto Ligne Roset

  TREND 3: Medelhavet inspirerar 

  Längtan till varmare breddgrader har kanske aldrig varit större än just nu. Det syns även i inredningen! Det här året blickar vi mot Medelhavets solgula och havsblå toner. Havet är dessutom extra närvarande i form av skålar, fat och andra inredningsdetaljer utformade som snäckor eller andra havsföremål. 

   

    

  Foto Jotun

  Foto ByOn

  TREND 4: Blått som accent 

  Du kanske minns förra årets trend med blåmålade väggar? Trenden håller i sig även i år. Men den här säsongen syns även den blå färgskalan som accentfärg – på till exempel en fåtölj, vas eller sittpuff.  

  Foto Broste Copenhagen

  Foto Broste Copenhagen

  TREND 5: Skandinaviskt och neutrala toner 

  Rena linjer, avskalad inredning och naturinspirerade nyanser – den skandiviska inredningsstilen forstätter att sätta tonen även den här säsongen. I färgpaletten syns allt från vitt och beige till toner av brunt och den fortsatt populära nyansen greige. Nu flyttar dessutom ännu mer växter och organiska växter in i trendbilden. 

   

   

  Foto House Doctor

  Foto Jotun

  TREND 6: Colour blocking 

  Älskar du färg? Då är det här en trend helt i din smak! Ledorden stavas lekfullt och färgglatt och trenden går lika bra att applicera på en liten yta, som i soffan eller sängen, eller ett helt rum. Bara fantasin sätter gränserna. 

  Foto Broste Copenhagen

  Foto Montana Furniture

  TREND 7: Fluffigt och mjukt 

  En osäker tid gör att fler söker bekämlighet och vill omge sig med mjukhet i inredningen. Det syns bland annat i form av taktila fåtöljer i teddymaterial. Även sittpuffar och mattor får en extra mjuk kostym i år. Vitt och drömmigt kan sammanfatta möblernas färgpalett, men även grått och beige dyker upp på sina håll. 

   

  Foto Classic Collection

  Foto Menu/Artilleriet

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!