• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Pyssel: 9 enkla julgranar att dekorera med

  Visst är det vackert med en stor, glittrande gran i vardagsrummet, men även små julgranar kan ge härlig stämning, särskilt om du bor litet. Här är tips på hur du gör fina små granar till pynt och presenter.

  Pyssel: 9 enkla julgranar att dekorera med
  Av Gaia Rasmussen Foto Kira Brandt Material från Panduro Hobby
  1. Gran med mönster 

  Fint och personligt pynt av papper. Den vita granen är klippt ur en bit vanligt vitt papper. Vik ett A4-ark på mitten, och rita en halv gran med snö på grenarna med -blyertspenna. Klipp sedan efter konturerna med en liten vass sax. 

  2. Gran i oblekt papper

  Den bruna granen är gjord av två granar som klippts ut i oblekt kraftigt papper på samma sätt som den vita granen, och som sedan sytts ihop på mitten med symaskin. En liten gren har limmats på som stam.

  3. Snöig julgran

  Gör först en schablon genom att vika ett A4-papper på mitten. Rita upp en halv gran med snö på grenarna, viket ska vara mitten, och klipp ut granen. Använd schablonen till att rita upp och klippa ut tre granar i vit kartong, och sy ihop dem på mitten med symaskin.

  4. Vinterlandskap på glas

  Gör ett vackert vinterlandskap i en stor glasvas. Strö vitt socker i botten av vasen som snö, och ställ ner några minigranar. Du kan också sätta en gren med bär i en liten klump lera eller häftmassa och sätta fast på botten av vasen. Ställ ner ett litet ljus, helst ett led-ljus, som lyser upp hela landskapet.

  5. Julkort i 3D

  Gör ett julkort som "poppar upp" när det tas ur kuvertet. Klipp ut två julgranar i vitt papper och sy ihop dem på mitten med symaskin. Limma fast granen på ett kort i oblekt styvt papper.

  6. Snölandskap 

  Små julgranar i plast med snö på finns i många storlekar och färger, bland annat på Panduro. Använd dem till att skapa ett fint snölandskap i en låda av trä eller ofärgad kartong. Spreja dem eventuellt med lite extra konstsnö för ett mer vintrigt utseende.

  7. Duka bordet med träd

  Duka upp ett enkelt och rustikt julbord i mörka färger. Blanda upp med snövitt pynt i form av keramikgranar och stearinljus. Sätt gärna torkade röda blommor i en vas eller kanna på bordet för en vacker effekt. Pappersblomma på väggen från Panduro.

  8. Vikta julgranar

  Klipp ut en halvcirkel ur ett kraftigt oblekt papper. Gör fyra vikningar så att det blir som ett träd (se schablon). Gör små hål i toppen och dra igenom ett fint snöre. Limma till slut fast en liten bit papper som stam längst ner.

  9. Klämgranar

  Limma fast pyttesmå julgranar på klädnypor av trä med hjälp av en limpistol. Använd till att sätta fast band och pynt på dina julklappar.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!