• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stylisten tipsar: 5 knep som gör hemmet extra mysigt i vinter

  Röda tomtar och traditionellt julpynt i all ära – men det finns fler sätt att skapa en mysig julstämning hemma. Här delar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg med sig av sina bästa tips.

  Stylisten tipsar: 5 knep som gör hemmet extra mysigt i vinter
  1. Fyll på med textil

  Bästa knepet för att fånga den där varma och mysiga känslan är att ösa på med textil. Använd gärna olika material och struktur för att få det riktigt ombonat. Mjuka sammetskuddar, rustika linnedukar och stora plädar ökar mysfaktorn och att klä in fotpallar, stolsitsar och fåtöljer med fårskinn skapar julkänsla. 

   

   

   

   

  Foto Åhléns

  Foto Jotex

  Foto Zara Home

  2. Naturliga dekorationer – helt gratis!

  De billigaste och kanske också de mest juliga dekorationerna hittar du i naturen. Dekorera hemmet med mossa, kvistar och granris. En kotte kan till exempel bli en fin placeringskortshållare att pryda dukningen med på julafton.

  Foto House Doctor

  Foto House Doctor

  Foto Åhléns

  3. Lys upp julen

  Bra belysning behövs för att komma i rätt sinnesstämning. Ett allmänljus är viktigt, men det är de små belysningspunkterna runt om i hemmet som sätter stämningen. Fyll på med bordslampor, ljusslingor, adventsstjärnor och såklart massvis med levande ljus så kommer julstämningen på köpet.

  Foto Åhléns

  Foto Artilleriet

  Foto Jotex

  4. Julens nya färger 

  Julen har så många fler färger än den klassiska julröda. Grönt, saffransgult, vinrött eller midnattsblått fungerar minst lika bra och bidrar till en elegant julstämning i hela hemmet. Eller varför inte sätta guldkant på julen och ha en krispig vintervit bas och glänsande detaljer i mässing och guld. 

   

  Foto Broste Copenhagen

  Foto Nordstjerne

  Foto Broste Copenhagen

  5. Satsa på blommor och växter 

  Vackra blomsterarrangemang och fina julväxter sprider både härliga dofter och skapar julstämning på ett kick. Hyacinter, amaryllis och julros är några av de klassiska julblommorna som bidrar till julkänslan i hemmet.

  Foto Plantagen

  Foto Zara Home

  Foto Ferm Living

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!