• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • DIY: Så gör du ju personliga klappar med foton

  Leta fram fina foton från året som gått och gör personliga klappar av dem. Garanterat uppskattat, och väldigt kul att pyssla med!

  DIY: Så gör du ju personliga klappar med foton
  Av Nadja Wehlitz Foto Pernille Enoch/wehlitzenoch.dk
  1. Fotokalender

  Det finns många ställen på nätet där du kan montera in dina egna foton i en mall och skapa en väggkalender. Här har vi använt appen Framkalla, där man kan beställa till exempel kalendrar, posters och prints med egna bilder. Blanda dina foton så att kalendern innehåller både landskap, personer och konst – beroende på vad den tänkta mottagaren blir glad för förstås. OBS! Tänk på att beställa i tid så att kalendern kommer fram före jul.

  2. Julpynt

  Så här gör du ett extra fint pynt till granen: Klipp en cirkel, till exempel med hjälp av ett glas, i mönstrat eller färgat papper. Klipp två lika stora cirklar i silkespapper och klipp sedan små hack i kanterna. Limma silkespappren på bägge sidor av papperscirkeln. Klipp sedan till foton så att de passar i mitten av cirkeln och limma fast ovanpå silkespappret. Gör ett litet hål i cirkeln och sätt fast ett snöre. Gör gärna flera cirklar med bilder på hela familjen.

  3. Från mig till dig

  Använd foton som julklappsadresser. Skriv ut bilderna i olika storlekar så att de passar alla sorters paket. Använd sedan de utskrivna bilderna som de är eller limma fast dem på en bit färgat tjockt papper.

  4. Foto i en fin ram

  En mer klassisk gåva är inramade bilder av barnbarnen eller familjen. Pröva att leka med både motiv och ram, så får presenten en känsla av snygg fotokonst. Träram från Notre Dame, korthållare i mässing från Ferm Living.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!