• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Höj myskänslan i vinter – 7 tips

  Snart börjar det äntligen bli dags att tända ljus, boa in sig och göra det mysigt. Hus & Hems stylist Matilda Appelberg har samlat sina bästa tips på hur du kan skapa en välkomnande och mysig stämning hemma.

  Höj myskänslan i vinter – 7 tips
  Av Matilda Appelberg Foto Karl Anderson
  1. Ombonat med textilier 

  Varma textilier och ännu varmare choklad, här är mysfaktorn hög! Den lurviga mattan, den fårskinnsklädda pallen och de rustika trämöblerna sätter en genuin och ombonad prägel på rummet.

  2. Dekorera med växter 

  En annorlunda och dekorativ inredningsdetalj ger hela matplatsen ett lyft. Eukalyptus har lindats in på en lång gren från skogen, och med hjälp av snören hängts upp i taket. Tänk på att välja en blomma eller växt som är fin även när den torkat, då kan den hänga kvar länge. 

  3. Doftande blickfång

  Ge rummet ett imponerande blickfång med en stor blomsterbukett. Rött och grönt är en självklar färgkombination i vinter men sätt gärna din personliga prägel genom att använda just dina favoritblommor.

  4. Personliga placeringskort 

  Ett personligt placeringskort får gästen att känna sig extra välkommen. En gammal tapetbit har rullats ihop och blivit till en liten strut och fyllts med granris, bär och en handskriven namnskylt. 

  5. Maxa stjärnglansen 

  Varför nöja sig med en julstjärna i fönstret! Dekorera fönstret med stjärnor i olika storlekar och former, men tänk på att hålla dig till en färg om du önskar ett lugnare intryck.

  6. Dekorativt på väggen

  Låt årets julkort bli till en lekfull och personlig krans på väggen. Se hur kransen fylls på ju närmare julafton vi kommer. 

  7. Varmt välkomnande i hallen

  Redan i hallen är det fint att mötas av härlig stämning. Fyll rummet med levande ljus, duka ett bord med läckra sötsaker och varm glögg, och självklart kan dörren prydas med en vacker kärve.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!