• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ikea i nytt drömsamarbete med doftföretaget Byredo

  Nu släpper Ikea ett helt nytt samarbete med Byredos Ben Gorham. Tillsammans med Ikea har han nu tagit fram 13 nya dofter vackert förpackade i återanvändningsbara kärl i keramik. Serien har fått namnet Osynlig och innehåller totalt tre doftfamiljer med 4–5 dofter i varje.

  Ikea i nytt drömsamarbete med doftföretaget Byredo
  Foto Ikea

  Att dofter kan trigga både minnen och känslor är ingen hemlighet. Nu har åter igen Byredos Ben Gorham lånat ut sin näsa och skapat en helt ny kollektion tillsammans med Ikea. Kollektionen är inspirerad av doftens betydelse för att vi människor ska känna oss hemma. Ugångspunkten har därför varit att skapa en doftkollektion för att göra livet hemma lite bättre och härligare. 

  Ben Gorham startade sitt doftföretag Byredo 2015 och har sedan dess hyllats för sina dofter, tvålar och doftljus. 

   

   

   

   

  Osynlig design 

  Dofter är som bekant osynliga och därav har kollektionen fått namnet Osynlig. Ljuskollektionen innehåller 13 dofter skapade för att framkalla olika slags känslor – från nostalgi över det man gjort till drömmar om det man kanske kommer att göra. Och kanske ännu viktigare – att göra upplevelsen av att vara hemma ännu bättre. 

  – Doft är en mycket relevant del av hemmet och det skapar en känsla av komfort och trygghet. Vi försöker utveckla en mängd av dofter som stärker idén att alla har olika relationer till en doft, och ingenting är rätt eller fel, säger Ben Gorham. 

  13 unika dofter 

  De 13 dofterna är fördelade i tre doftfamiljer – Frisk, Blommig och Träig. Dofterna är förpackade i kärl av keramik i tre olika utföranden och tre storlekar. Under doftnoten Frisk hittar man bland andra teblad och verbena, fikon och cypress samt granatäpple och bärnsten. Blommig innehåller dofter som bomulls- och äppelblomma och syren och bärnsten medan Träig innehåller dotfer som exempelvis sandelträ och vanilj och tobak och honung. 

  Ljusen finns i storlekarna 7 cm för 49 kr, 10 cm för 99 kronor och 11 cm och 21 cm bred för 249 kr. Kollektionen lanseras den 6 november 2020 i varuhusen och på Ikea.se, med undantag av varuhusen i Haparanda, Gävle, Örebro, Sundsvall och Linköping

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!