• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 porslinsklassiker värda att samla på

  Länge leve porslin! Här är 10 tidlösa porslinsklassiker du borde ha hemma.

  10 porslinsklassiker värda att samla på

  Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här.

  Investera i porslinsklassiker! Vi kan inte få nog av tidlösa porslinsfavoriter som håller stilen och ger varje måltid ett lyft år efter år. Utöver att de är snygga (och i princip helt omöjliga att tröttna på) så är det även extremt hållbart med stilfulla porslinsklassiker – de åldras med stil! Kanske är du sugen på att införskaffa några klassiker eller komplettera din befintliga samling? Oavsett vilket har vi samlat 10 favoriter värda att spana in. 

  Här är 10 porslinsklassiker värda att samla på:

  1. Tallrik från Rörstrand i 6-pack

  Ingen lista på porslinsklassiker utan den klassiska Mon Amie-serien från Rörstrand. Tallrikarna har ett vackert mönster signerat Marianne Westman och en härlig färg som piffar upp vilken måltid som helst. Köp dem här!

   

  Tallrik Mon Amie från Rörstrand, porslinsklassiker 2020
  2. Vas från Lyngby Porcelæn

  Den klassiska Lyngbyvasen är en evig favorit tack vare sitt minimalistiska och enkla utseende som funkar i alla slags hem. Vasen kommer i flera storlekar och färger, denna är den största varianten – perfekt för en maffig höstbukett. Köp den här!

  Vas från Lyngby Porcelaen, porslinsklassiker 2020
  3. Pastaskål från Spode

  En fantastisk vacker pastaskål utöver det vanliga från Spodes traditionella serie Blue Italian. Porslinsserien introducerades redan 1816 och går i klassiskt blått och vitt. Köp den här!

  Skål från Spode, porslinsklassiker 2020
  4. Tallrik från Arabia

  Paratiisi-kollektionen är en uppskattad klassiker med anor från 60-talet. Denna tallrik är underbart vacker och förvaltar den härliga sommarkänslan oavsett tid på året. Köp den här!

  Tallrik Paratiisi från Arabia, porslinsklassiker 2020
  5. Mugg från Rörstrand i 2-pack

  Självklart blir Mon Amie-tallrikarna allra tjusigast med muggar ur samma serie. Perfekt för att förgylla morgonkaffet eller teet! Köp dem här!

  Mugg Mon Amie från Rörstrand, porslinsklassiker 2020
  6. Kruka från Bjørn Wiinblad

  Bjørn Wiinblad är känd för sina magiska krukor med det karakteristiska leende ansiktet. Vaskollektionen Eva är en nytolkning av Wiinblads originalvas och piggar tveklöst upp vilket hem som helst. Köp den här!

  Kruka från Björn Wiinblad, porslinsklassiker 2020
  7. Tallrik från Iittala

  Elegant, färgstark och ständigt aktuell. Serien Teema från Iittala känns både stilsäker och skandinavisk i sin design och kommer i flera härliga färger. Köp den här!

  Tallrik Teema från Iittala, porslinsklassiker 2020
  8. Skål från Royal Copenhagen

  Blue Fluted Plain-serien från Royal Copenhagen är omåttligt populär och känns alltid modern. Denna skål blir ett festligt komplement till porslinet! Köp den här!

  Skål från Royal Copenhagen, porslinsklassiker 2020
  9. Mugg från Rörstrand i 2-pack

  Rörstrand är, utöver sina vackra mönster, även kända för sitt hyllade samarbete med svenska modehuset Filippa K – ett samarbete som sträcker sig tillbaka hela vägen till 2003. Dessa grafiska muggar har blivit moderna klassiker och är ett stilsäkert inslag i alla hushåll. Köp dem här!

  Mugg Filippa K från Rörstrand, porslinsklassiker 2020
  10. Uppläggningfat från Rosenthal

  Rosenthal är kända för sitt vackra porslin och inte minst sina ljuvliga blommönster. Uppläggningsfatet tillhör serien Maria. Köp den här!

  Tallrik Maria från Rosenthal, porslinsklassiker 2020

  Alla produkter på Hus & Hem är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller reklamlänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur vi jobbar med reklamlänkar här.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!