• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stylisten tipsar: 5 stylingknep som gör stor skillnad

  Hur du väljer att styla ditt hem kan göra stor skillnad för helhetsintrycket, och det krävs oftast inga omfattande renoveringsprojekt för att uppnå känslan av harmoni i hemmet – allt handlar om detaljerna. Här delar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg med sig av sina bästa tips.

  Stylisten tipsar: 5 stylingknep som gör stor skillnad
  Foto Cecilia Magnusson, Classic Collection
  1. Samla dina saker

  Många mindre prylar kan lätt ge ett rörigt intryck och därför är det bra att samla dem i en grupp. Detta gäller allt från ljusstakarna på sidobordet till parfymerna och krämerna i badrummet. Placera dem tillsammans och du har skapat en fin helhet. För att rama in det ytterligare kan du ställa prylarna på en fin bricka.

   

   

   

  Foto Ikea

  2. Rätt storlek på mattan

  När det är dags att välja matta till soffgruppen väljer man ofta en storlek för liten. En bra tumregel att ha med sig är att en tredjedel av soffan eller mer ska stå på mattan. Har du mitt emot soffan två fåtöljer ska de stå placerade på mattan med samtliga ben. På detta sätt ramar mattan in sittgruppen och skapar en fin helhet.  

   

  Foto Classic Collection

  3. Blanda gammalt och nytt

  Ett hem blir personligt och det är lättare att sätta din egen prägel om du blandar upp nyproducerad inredning med ärvda och loppisfyndade möbler och detaljer.  

   

  Foto Oscar & Clothilde

  4. Olika sorters kuddar

  Skippa likadana kuddar i soffan, det kan upplevas platt och tråkigt. Satsa istället på kuddar av olika material och olika storlekar. Det skapar en personlig och levande look.

   

  Foto Chhatwal & Jonsson

   5. Trolla med speglar

  Önskar du att ditt rum var större? Rätt placerade speglar kan skapa en illusion av ett större rum. De har en förmåga att förstora och de reflekterar mycket ljus som ger en känsla av rymd.

   

  Foto Gubi

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!