• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 sätt att skapa fler rum i ett litet hem

  Bor du litet och vill skapa fler rum eller avskildhet? Då kan en rumsavdelare vara ett bra alternativ. Vi tipsar om 6 snygga sätt!

  6 sätt att skapa fler rum i ett litet hem
  Foto Ikea, Ferm Living
  1. Sätt upp ett draperi

  En skena i taket och en eller flera gardiner är ett smidigt och snyggt sätt att skapa avskildhet i ett litet hem. Det bidrar dessutom till ett mjukare och mer ombonat intryck i rummet. 

  Foto Ikea

  2. Låt en hylla agera vägg 

  Ett vanligt men effektivt knep är att placera en bokhylla som rumsdelare – ett perfekt sätt att skapa en mysig sänghörna eller att seperara vardagsrum och kök. 

  Foto Ikea

  3. Skärma av med vikvägg 

  Skapa avskildhet med hjälp av en dekorativ vikvägg, just nu finns många alternativ att välja bland – från väggar i rotting till lackerat trä. 

   

   

  Foto Ferm Living

  4. Dela upp med fristående möbler och växter 

  Ibland räcker det med att placera en stor växt och en fristående hylla för att skapa känslan av fler rum – snyggt och enkelt! 

  Foto Ferm Living

  5. Sätt upp en glasvägg 

  Finns förutsättningarna så kan en glasvägg eller industrivägg vara en lösning för att skapa ett extra rum i hemmet. Här har man även satt upp gardiner innanför väggen för extra avskildhet. 

  Foto Karin Johansson

  6. Skapa ett rum i rummet med textil 

  När det kommer till textil finns det en mängd möjligheter – här har man skapat ett extra rum med hjälp av gardiner och fyra skenor i taket.

   

   

   

  Foto Ikea

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!