• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stylisten tipsar – 5 steg till ett mer harmoniskt hem

  Ett stökigt hem kan skapa både stress och oro – som tur är finns det många knep att ta till för att skapa mer harmoni hemma. Här delar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg med sig av sina bästa tips.

  Stylisten tipsar – 5 steg till ett mer harmoniskt hem
  Foto Cecilia Magnusson, Ikea
  1. En lugn bas och rätt färgval

  Helhetkänslan är viktig för att skapa harmoni i hemmet. Alla färgval, möbler och detaljer ska harmonisera tillsammans och inte konkurrera ut varandra. Välj en lugn bas genom att se till att väggfärg och golv inte har starka färger som tar fokus utan välj en färg som är neutral och vilsam för ögat. Ton i ton är ett bra sätt att färgsätta på och sedan kan du lägga till starkare accentfärger som krydda.

   

   

   

   

   

  Kubel Honey från Nordsjö. Foto Anna Kubel/Nordsjö

  2. Ordning och reda

  Rensa ut sådant du inte använder och behåll det som du tycker om och mår bra av. Att omge sig av inredning som har ett personligt värde är nyckeln till ett trivsamt hem.

  Foto Hay

  3. Textila detaljer

  Kuddar, klädda möbler och mattor. Textilier tillför en ombonad och mjuk känsla som både ger värme och harmoni åt hemmet. 

  Foto Norrgavel

  4. Mjuka former

  Välj inredning med ett mjukt formspråk – ett runt soffbord utan hårda kanter eller matsalsstolar med rundad rygg. Undviker du de hårda kanterna på din inredning upplevs rummet snabbt mer behagligt.

  Foto Ikea

  5. Inred med växter

  Blommor och växter ökar trivselfaktorn och gröna oaser i hemmet hjälper till att skapa ett harmoniskt hem. En svårmöblerat hörn får liv med hjälp av en grön golvväxt och en stor bukett på bordet blir ett vackert blickfång.

  Foto House Doctor

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!