• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Inred smart på liten yta – 5 tips

  När utrymmet tryter får man utmana sin egen kreativitet. Outnyttjad plats kan finnas på de mest oväntade ställen. Vi har samlat några smarta lösningar för begränsade ytor!

  Inred smart på liten yta – 5 tips
  1. Utnyttja höjden

  Ofta möblerar vi golvytan full, men utrymmet närmast taket är sällan upptaget. Där kan du få plats med­ både hyllor och skåp. En praktisk plats för exempelvis handdukarna i badrummet, böckerna i sovrummet eller de vackra vaserna i köket. 

  Ett praktiskt behov kan också bli en kul lösning. Här har hyllor med olika höjd blivit en smart förvaring för hela familjens skodon.

  I denna lya har sängen fått en enkel anordning med reptaljor och hissas dagtid upp i taket för att frigöra golvyta.

  2. Se möjligheterna 

  Förvandla ditt "problemutrymmen" till en möjlighet. Det kan handla om ett snedtak, en nisch eller trång trappa.

  Låt inte prång och asymmetriska utrymmen stoppa dig. Här är ytan under en trappa smart utnyttjad till både ugn och funktionella köksskåp.

  3. Bygg upp 

  Under sängen hittar du ofta gott om outnyttjad plats. Använd färdiga skåpslösningar och kanske en sängstomme för en resår­madrass. Eller bygg på plats. 

   

   

  Med ett smart sängskåp förvandlas platsen till ett sovrum. Väggen liksom sängen är byggd med valchromat, en mdf-skiva som är genomfärgad med svart.

  På natten – ett helt sovrum. Sängen har bokhyllor, infälld belysning och garderober på var sida.

  4. Bygg in

  En öppen spis, en säng, en soffa eller ett skrivbord kan få en riktigt fin inramning med en platsbyggd bokhylla eller ett skåp. För ett gediget och platsbyggt intryck, använd gärna golv- och taklister i linje med i övriga bostaden. Komplettera med infälld belysning. 

  Walk-out-closet. Behöver du mer plats till kläder och väskor men har ingen plats för ett dressing room? Gör tvärtom! Använd väggen runt dörren in till sovrummet. Eller dela helt enkelt upp sovrummet med en skiljevägg för mer förvaring.

  5. Dubbla funktioner

  Längtar du efter en inbyggd bänk vid fönstret – fundera på om du kan kombinera den med en bokhylla eller dolda förvaringslådor. Likadant med exempelvis bardisken i köket, sittbänken i hallen eller barnrummet.

  Skippa några av köksstolarna och ersätt med en platsbyggd bänk. Kubikmeter av förvaring uppstår i ett slag.

  Utnyttja dina utrymmen till max med infällda lådor i trappan. Praktiskt och inom räckhåll för alla barn. Man måste dock komma ihåg att stänga lådan efter sig.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!