• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stylisten tipsar – 5 steg till en mysigare uteplats och balkong

  Drömmer du också om en mysig uteplats eller balkong att njuta av från tidig vår till sensommar? Tiden att inreda utomhus är här äntligen här – men att veta var man ska börja är inte alltid det lättaste. Här listar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg sina bästa knep för en mer ombonad uteplats.

  Stylisten tipsar – 5 steg till en mysigare uteplats och balkong
  Foto Cecilia Magnusson, Ikea
  1. Skapa rumskänsla ute

  En vacker pergola, en spaljé eller en segelduk som tak ramar in uteplatsen och skapar en rumskänsla utomhus. Här finns möjligheten att skapa ett rum där du kan boa in dig ordentligt under sommarmånaderna.

   

   

   

  En pergola bidrar till rumskänslan utomhus. Foto Skagerak

  Spaljé och parasoll från Ikea.

  2. Snåla inte med textilierna

  Det kan vara lätt att glömma textilierna när man inreder sin uteplats. En stor matta under matplatsen eller loungemöblerna gör att uteplatsen snabbt får en inbjudande och mysig känsla. Många kuddar i soffan, dynor och filtar höjer mysfaktorn och ger en ombonad look. Det finns både mattor, dynor och kuddar som tål vårt svenska sommarväder.  

   

  Utomhusmattor och kuddar från Jotex.

  Dynor och dukar från H&M Home.

  3. Gröna växter och blommor sätter stämningen

  Gör uteplatsen till en grön oas. Inred med allt från stora träd och klätterväxter till små blommor i fina krukor och sätt gärna några växter i amplar för att få upp dem i ögonhöjd. Att ha växter och blommor i olika höjd skapar en fin dynamik och ger samtidigt en mysig känsla av att vara mitt i ett grönt paradis.

  Växter och blommor skapar en ombonad känsla på balkongen. Foto Blomsterfrämjandet

  Spaljé, blomlåda och krukor från Granit.

  Hylla från Ikea.

  4. Belysning höjer mysfaktorn

  För att få en mysig stämning när kvällen närmar sig är belysningen viktig. Smarta solcellslampor, ljusstakar till de levande ljusen eller ljusslingor, nuförtiden finns det många bra alternativ för uteplatsen.

  Belysning från Ikea.

  Portabel bärbar lampa från Menu.

  Portabel lampa från Hay.

  5. Dekorativa detaljer 

  Den sista touchen för att nå den där ombonade känslan på uteplatsen är de små inredningsdetaljerna. Det kan vara fina ljuslyktor, en dekorationsfigur eller en vacker vattenkanna. Välj produkter som tål att stå ute så du slipper att spendera kvällarna med att bära in halva inredningen från uteplatsen.

  Vattenkanna från Eva Solo.

  Ljuslykta i grönt från Granit.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!