• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 stylingknep för ett vackert vardagsrum

  Vi ägnar en stor del av vår vakna tid i vardagsrummet – så att göra just det rummet till en mysig och ombonad plats känns extra viktigt för många. Här listar vi 8 tips för ett vackra vardagsrum, oavsett om du vill inreda med växter i överflöd, starka färger eller mer naturliga nyanser.

  8 stylingknep för ett vackert vardagsrum
  Foto Karl Anderson

  Vill du ge vardagsrummet en makeover i vår? Med små knep kan du få rummet att kännas både mysigare och lyxigare. Här kommer 8 exempel att inspireras av. 

   

   

   

   

  1. Våga färg

  En varm och färgglad palett gör att vardagsrummet känns både ombonat och inbjudande. Ett bra tips är att inreda med komplementfärger som exempelvis rött/organge och blått, för att kulörerna ska få ett djup och framhävas bättre. 

  Foto Karl Anderson

  2. Inred med växter 

  Listan över fördelarna med att inreda med växter kan göras lång – de är stressreducerande, luftrenande och dämpar oljud för att nämna några. Och så är det ett fantastiskt enkelt sätt att snabbt göra vardagsrummet mer ombonat.  

   

  3. Skapa en helhetskänsla med ton i ton 

  Det finns många sätt att skapa en fin helhetskänsla och röd tråd i vardagsrummet. Ett sätt att göra det på är att låta färgskalan på väggar, matta och möbler gå ton i ton. För att undvika att rummet upplevs för platt och tråkigt kan man bryta av med detaljer i en annan kulör, fina prints och gröna växter. 

   

   

  4. Höj mysfaktorn med många sittplatser

  Om du har plats: Skapa flera zoner med sittplatser i vardagsrummet för umgänge och läsning. Det gör att vardagsrummet både känns mysigare och mer inbjudande.   

  5. Förändra med tapet 

  Det tar lite tid men när det är klart har du ett vardagsrum med wow-faktor, i synnerhet om du satsar på en tapet med mönster eller färg som sticker ut. Numera finns det dessutom en mängd prisvärda tapeter att välja bland.

   

   

   

   

  6. Välj naturmaterial 

  Genom att inreda med material som rotting, terracotta, trä, glas och linne ger du vardagsrummet mer värme samtidigt som rummet får en levande känsla. 

  7. Glöm inte mattan 

  Oavsett om du väljer en mönstrad eller enfärgad variant så är en snygg matta ett säkert kort, som ramar in inredningen i vardagsrummet på ett fint sätt. Och så blir det ju så mycket mysigare! 

   

   

  8. Satsa på en statement-växt 

  Är du ute efter en wow-effekt i vardagsrummet? Då är en statement-växt något för dig, det vill säga en växt eller träd som drar blickarna till sig. Om du inte har möjlighet att köpa en stor växt med en gång finns det många växter man kan köpa i en storlek mindre, som till exempel fiolfikus. Det gäller bara att ha tålamod och vänta på att växten växer sig stor.

   

  Foto &Tradition

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!