• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Trendspaning: Eklektisk färgmix

  Personligt, färgstarkt och olika stilar som möter varandra är en av säsongens stora inredningstrender. Men hur anammar man stilen? Vi listar fem enkla tips!

  Trendspaning: Eklektisk färgmix
  Färgstarkt och lekfullt hos Ikea och Sofa Company.
  1. Färgglada stolar runt bordet 

  Skapa en lekfull matplats genom att låta stolarna gå i olika färger. Antingen bara två olika eller så låter du varje stol få en helt egen kulör. 

   

   

   

   

  Färgglad inredning från Sofa Company.

  2. Lappat och quiltat 

  80-talets trend med lappade detaljer har gjort ett storstilat återtåg. Ett sätt att lyfta in trenden hemma är att inreda med kuddar med applikationer i soffan – en detalj som bland annat syns hos Chatwall and Jonsson i vår.

  Lappad kudde från Chhatwal & Jonsson.

  3. Gult och orange 

  Vårens och sommarens trendfärg nummer ett stavas gult – i en mängd olika nyanser. Färgen syns på allt från köksdetaljer till vaser och väggkulörer. Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Även orange syns mer och mer i inredningen. 

  Vägg målad i nyansen 10001 Dijon Yellow 4863 Statement från Jotun Lady.

  4. Vaser och krukor i färg 

  Ett enkelt sätt att få in mer färg och lekfullhet är att addera färgglada krukor och vaser i inredningen. Vill du ta det hela ett steg längre är kitschiga porslinsfigurer en trend som är påväg tillbaka. 

   

  Färgglad och mönstrad vas från Hay.

  5. Växter i fokus 

  Genom att välja växter med stora gröna blad får rummet både en livfull känsla samtidigt som det tillför färg. Den senaste tiden har dessutom blommande växter à la 50-tal fått ett rejält uppsving såsom begonia eller  azalea som tillfört färg och liv i våra hem sedan 1800-talet.  

   

    

  Sätt färg med blommor. Foto Blomsterfrämjandet

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!