• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 4 vanliga inredningsmissar i hallen – och så löser du dem

  Hallen är det första du (och dina gäster) ser när du kliver över tröskeln och det sista du ser när du går hemifrån. Men att få till en organiserad, snygg och välkomnande hall är inte alltid helt enkelt. Här listar vi fyra vanliga inredningsmissar – och tips på hur du löser dem!

  4 vanliga inredningsmissar i hallen – och så löser du dem
  Foto Filippa Tredal, Zara Home
  1. Dålig belysning 

  Många av oss låter hallen lysas upp enbart med lampan i taket, och saknar hallen dessutom fönster blir det lätt för mörkt. Tänk därför på att även på att inreda med fler ljuskällor såsom en golvlampa eller vägglampa som sprider ett mjukt och stämningsfullt ljus i hallen. 

   

   

   

  Glöm inte bort stämningsbelysningen i hallen. Foto Zara Home

  2. Hallen saknar bra förvaring 

  Har hallen förvandlats till en avstjälpningsplats för allt från ytterkläder, skor, oöppnad post och allt annat som du inte vill ha i liggandes i resten av hemmet? Du är långt ifrån ensam. Lösningen är att från början se över vilka förvaringsbehov som finns och se till att inreda därefter. Det kan handla om tillräckligt många galgar för dina jackor, en klädställning, en byrå, en plats för nycklar och korgar för vantar och mössor. För att undvika att hallen börjar svämma över av småprylar och ytterkläder är ett bra tips att dessutom rensa kontinuerligt, gärna var tredje månad. 

  Utgå från dina behov när du planerar förvaringen i hallen. Foto Ikea

  3. Du glömmer att inreda hallen på samma sätt som resten av hemmet 

  Skulle du hoppa över kuddarna i soffan, pläden i fåtöljen eller vasen på bordet? Troligtvis inte. Men när det kommer till hallen är det vanligt att den helt enkelt glöms bort, och att den bara inreds med det absolut nödvändigaste. Satsa därför på personliga inredningsdetaljer, mysiga textilier, en vacker hylla, tavla eller en fåtölj om utrymmet finns. 

  Gör hallen välkomnande med hjälp av personliga inredningsdetaljer. Foto Filippa Tredal

  4. Din hall saknar sittplatser

  Att kunna sätta sig ner i hallen är bekvämt, det gör även att hallen upplevs mer inredd och ombonad. Får du inte plats med en sittbänk eller fåtölj kan en liten sittpuff eller en platsbyggd bänk anpassad för liten yta vara bra alternativ.

  Har du en smal eller liten hall? Satsa på en liten och dekorativ sittpuff. Foto Cecilia Möller

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!