• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 dekorativa idéer till påsk

  Högtiden som blivit synonym med gula nyanser, vackra ägg och söta kycklingar väntar bakom hörnet – och med den även en uppsjö av nya trender och vackra dekorationsmöjligheter. Vi har listat 6 dekorativa idéer att ta fasta på i påsk!

  6 dekorativa idéer till påsk
  Foto Cooee Design, Lyngby Porcelæn

  1. Gul detalj i fönstret eller på bänken 

  Gillar du den stilrena och något mer avskalade stilen? För den som inte vill gå all in på påskpyntet går det minst lika bra med en vacker vas i fönstret eller en dekorativ kruka på byrån eller bänken. 

   

  Vas Bottoms Up från Hay.

  Kruka från Bergs Potter

  2. Torkade blommor istället för fjädrar 

  För den som vill undvika att dekorera med äkta fjädrar finns numera en uppsjö alternativ att välja bland. Nu  gör även torkade blommor och växter entré bland påskpyntet. Förutom vanliga torkade blombuketter syns även exempel på färgade blommor och strån i regnbågens alla färger. Vad sägs om rosa, gult eller lila? 

  Vaser och torkade blommor från Cooee Design.

  Torkade blommor Lagurus från Cooee Design.

  3. Lekfullt på bordet 

  Skapa en inbjudande och kreativ bordsdukning genom att dekorera med porslinsägg och levande växter. Ett annat fint tips är att servera äggen med skal i en vas istället för på ett fat.  

  Porslinsägg Rhombe från Lyngby Porcelæn.

  Vas Old English från Holmegaard.

  4. Häng upp äggen 

  Att dekorera påskris är sedan gammalt, men nu får äggen (helst i dämpade pasteller) gärna flytta upp även i taket, hängandes i en krans eller takkrona.

  Porslinsägg Rhombe från Lyngby Porcelæn.

  Porslinsägg från Holmegaard.

  5. Dekorera med fåglar 

  Kycklingen hör påsken till –  och den här säsongen finns en uppsjö av varianter att välja bland. Från stilrena och avskalade till mer färgstarka och detaljrika. Den här påsken får kycklingen dessutom sällskap av andra fågelsorter i inredningen. 

   

   

  Woody Bird från Cooee Design.

  Påskdekoration Heavy Hen från dbkd.

  6. Skapa stämning med ljus  

  Levande ljus är inte enbart förpassade till mörka vinterkvällar – de är minst lika bra stämningshöjare på påskbordet. Vill du omfamna högtidens gula kulör men saknar en ljusstake i rätt färg? Då är ett bra tips att istället satsa på gula kronljus.

   

   

  Ljusstakar från Serax/Artilleriet, här med gula ljus.

  Ljuslyktor Spot Votive från Hay.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!