• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så inreder du med växter – 5 tips för ett grönare hem

  Längtar du efter ett grönare hem? Vackra växter passar på så många fler ställen än på fönsterbrädan. Här delar vi med oss av fem inspirerande tips!

  Så inreder du med växter – 5 tips för ett grönare hem
  Foto House Doctor

  De gröna växternas tid är utan tvekan nu, och tur är väl det. För när det kommer till att skapa en varm och mysig känsla i inredningen så är växter helt klart ett vinnande inslag. Men det handlar inte bara om vilka växter man väljer – utan lika mycket om hur man väljer att inreda med dem. Här har vi samlat fem snygga och inspirerande sätt! 

  1. Gör ett stilleben av växter 

  Enkelt att få till och så snyggt när det är klart! När det kommer till att skapa en vacker grupp med växter är det nästan bara fantasin som sätter gränserna, men något som kan vara bra att tänka på är att välja sorter som trivs på samma plats i hemmet när det kommer till skugga och sol. 

   
   

  Foto House Doctor

  Foto House Doctor

  2. Satsa på en statement-planta 

  Fiolfikus, guldpalm och olivträd. Den gemensamma nämnaren? Stora träd som drar blickarna till sig och som skapar känslan av utomhus – inomhus. Passar minst lika bra i ett större vardagsrum som i badrummet. 

   

  Foto Broste Copenhagen

  Foto Filippa Tredal

  3. Ställ krukorna på golvet 

  Saknar du kanske fönsterbräda, vill du skapa bättre ljusinsläpp eller helt enkelt göra ett tomt hörn i hemmet roligare? Testa att placera en eller flera växter på golvet. Väljer du fler än en är ett bra tips att välja några i olika höjder för att skapa en mer dynamisk känsla i inredningen. 

   

  Foto House Doctor

  Foto Broste Copenhagen

  4. Växter i glasbehållare eller vas

  Trenden med gröna växter i glasvaser, skålar och andra transparenta behållare håller i sig även den här säsongen. Bland annat i form av små sticklingar i vatten, men även genom hydroponisk odling, vilket innebär att man odlar i vatten helt utan jord. 

   

   

  Foto House Doctor

  Foto House Doctor

  5. Häng upp det gröna 

  Ampeltrenden har hängt med några säsonger nu, och det av en anledning. Att hänga upp gröna växter är ett roligt och snyggt sätt att inreda på, och användningsområdet sträcker sig långt bortom fönstret. Amplar passar minst lika bra uppgängda bredvid sängen eller ovanför byrån i vardagsrummet.

   
   

  Foto Ikea

  Foto Broste Copenhagen

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!