• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så skapar du semesterkänsla hemma

  Borta bra men hemma ... bäst. Åtminstone när det kommer till plånboken och klimatet. Men hur gör man för att skapa semesterkänsla hemma? Här listar vi våra bästa tips för en riktigt bra staycation!

  Så skapar du semesterkänsla hemma
  Sugen på en avkopplande staycation? Här är våra bästa tips. Foto Himla, Artilleriet
  1. Förberedelse är A och O 

  För att du ska kunna slappna av och riktigt njuta gäller det att rensa kalendern – men även att ha rent och fint runt omkring dig. Storstädning är inte direkt förknippat med semester men när det väl är klart kommer du kunna slappna av mer än om det ligger prylar framme och dammråttor i hörnen. Se även gärna till att disken är ren och att det inte ligger smutstvätt som ligger och pockar på uppmärksamhet i tvättkorgen. 

  2. Lyxigt bäddat 

  En av de bästa sakerna med att bo på hotell är att få krypa ner i rena, krispiga lakan och mysa under ett fluffigt täcke. Gärna med extra många mjuka kuddar att luta sig mot. Se därför till att bädda med dina finaste lakan och om plånboken tillåter – investera i sköna hotellkuddar. 

   

  Fixa semesterkänslan med krispiga lakan och fluffiga hotellkuddar. Foto Himla

  3. Rätt doft 

  Hur det doftar hemma är minst lika viktigt för semesterkänslan. En av de bästa sakerna med att kliva över tröskeln till ett hotellrum är att det luktar rent och fräscht. Fuska dig till samma känsla hemma genom att plocka in färska snittblommor, doftstickor eller genom att spraya med linnevatten. Ett annat tips är att placera en riktigt lyxig och väldfotftande tvål i badrummet. 

  4. Klädkod 

  Göm dina vanliga mjukisbyxor långt in i garderoben och plocka i stället fram din finaste morgonrock. Det är inte bara inredningen som ska andas semseter – även det du har på dig bidrar till semesterkänsla och avkoppling.

  Låt hemmet dofta rent och fräscht! Foto Washologi by Viktoria

  5. Hotellfrukost hemma  

  Plocka ihop din alldeles egen hotellfrukost och välj allt det som du tycker är riktigt gott. Givetvis upplagt på ditt finaste porslin och upphällt i dina vackraste glas.

  6. Koppla ner 

  Under en riktigt bra semester åker sällan mobiltelefonen fram mer än när man ska researcha närmaste restaurang eller strand. Passa därför på att stänga av pushnotiserna, sätta mobilen på ljudlöst och lämna den i ett annat rum. Behöver du ändå kunna nås av någon kan du ofta välja i inställningarna att sätta på ljud för enskilda kontakter. 

  Du kommer behöva förbereda din staycation själv, men när det väl är gjort kommer du tacka dig själv och då är det bara att luta dig tillbaka, koppla av och njuta av din "hemester".  

  Duka upp en lyxig hotellfrukost för rätta staycation-känslan. Foto Artilleriet

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!