• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så inreder du med årets färg – Classic Blue

  Årets färg från Pantone är lätt att älska. Tidlösa Classic Blue ger oss lugn och ro i en orolig tid.

  Så inreder du med årets färg – Classic Blue
  Till och med julen klär i årets färg från Pantone, den klassiska blå. Foto: Jotun, Louise Roe

  Om färginstitutet Pantones senaste "årsfärger" varit starka, trendiga kulörer som gjort sig bäst som accenter och utropstecken i inredningen är 2020 års färg raka motsatsen. Classic Blue är en färg för de breda penseldragen. En färg att låta sig omfamnas av, som förmedlar trygghet. Det är också en hållbar och tidlös färg som passar många stilar och sammanhang, vilket känns helt rätt när vi går in i det nya decenniet.

  De stora ytornas kulör

  Förutsatt att rummet och ljusinsläppet är tillräckligt stort (rådfråga din färghandlare) kan du med fördel måla ett helt rum i blått. Plocka gärna upp trenden med målade snickerier, golvlister och förnsterfoder.

  Måla väggarna i blått, en

  Med motpoler

  Varma färger och naturmaterial som trä och terrakotta förstärker lugnet i den blå färgen. Eldigt orange och varmt senapsgult är också givna färgkompisar till de blå tonerna.

  Senap och blått, en harmonisk kombination som rimmar väl med tanken bakom årets färg Classic Blue. Foto: Bloomingville

  Blue Christmas

  Ja varför inte en blå jul, som Elvis en gång sjöng om. Julen är inte längre röd och grön; i år ser vi mer än någonsin juldekorationer i andra färger. Neutrala toner, pasteller och ja - massor av blått!

  Blå julgranskulor från Louise Roe.

  Trendiga accenter

  När trendfärgen blir basen blir det desto roligare att variera accenterna. Bland uppstickarna inför 2020 finns bland annat 80-talsfavoriten mintgrönt, som gör sig fint mot den klassiska blå.

  Mintgrönt eller krispigt ljusblått - i kombination med den klassiska blå får du en färgpalett typisk för 2020. Foto: Sofacompany

  Må bra-färgen

  Färgpsykologin har lärt oss att blått är rogivande. Låt sovrummet bli en vilsam oas, utgår från Classic Bleu och bygg på med färger som går ton i ton för ett mjukt och välkomnande intryck.

  Blått har alltid varit en bra idé för ditt sovrum. Foto: Dirty Linen

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!