• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Årets julklapp – snyggare än du tror!

  Årets julklapp mobillådan fick många att höja på ögonbrynen – men fenomenet ligger inte bara tiden, faktum är att det finns en rad snygga varianter att välja bland. Här är fem anledningar att låta mobilen vila i jul.

  Årets julklapp – snyggare än du tror!
  Årets julklapp är så mycket snyggare än du tror. Foto Ferm Living, Globen Lightning

  För 32:a året i rad har HUI research utsettårets julklapp – och den här gången gick utmärkelsen till mobillådan. Udda enligt vissa, men som HUI själva menar handlar det om att välja en klapp som representerar den tid vi lever i, och att vi ägnar för mycket tid med mobilen kan nog många känna igen sig i. HUI har inte utsett någon specifik mobillåda utan det handlar mer om konceptet – och det finns en uppsjö av varianter på mobilförvaring att välja mellan. Vi tog oss friheten att tolka årets julklapp fritt. Här är våra favoriter! 

  Stilrent uppställd 

  Vem har sagt att mobilen måste förvaras i en låda? En snygg mobilhållare i trä gör jobbet minst lika bra. Ett tips är att ställa mobilhållaren i hallen med skärmen inåt – då undviker du att bli lockad att kolla notifikationer när skärmen lyser upp. 

   

   

   

   

   

  Mobilhållare i trä från Hemtex.

  Sammetslen yta 

  Vackert och praktiskt på samma gång. Den här boxen från Nordstjerna finns i en rad olika storlekar och färger – perfekt att matcha med din övriga inredning. 

  Matcha mobillådan med den övriga inredningen. Foto Nordstjerne

  På väggen

  En låda – fast på väggen. Den här förvaringshyllan från Ferm Living passar lika bra för pennor och annat kontorsmaterial som för mobiltelefonen.  

   

  Lägg undan mobilen i denna wall box från Ferm living.

  I lampan 

  Denna lampa heter passande nog Box – den är dessutom utrustad med USB-ingång vilket gör att du kan lägga undan och ladda mobilen på samma gång. Lampan går både att hänga på väggen och ställa på bordet – och om du vill använda den för att ta en paus från mobilen är vårt bästa tips att ha lampan på annan plats än i sovrummet. 

  Ladda mobilen samtidigt som du tar en paus. Foto Globen Lightning

  Mobil i lyxförpackning 

  Okej, vi erkänner, det här är ingen förvaring för gemene man. Detta är troligen den mest exklusiva mobillådan av dem alla. The Bed är designad av Georg Jensen och går loss på 500 000 danska kronor, motsvarande 715 000 svenska kronor. I det äggformade skalet, som är tillverkat helt i silver, ryms inte en utan två mobiltelefoner.

   

   

   

   

  Skulpturen The Bed gjordes som en uppmaning att tillsammans lägga ifrån sig mobiltelefonerna. Foto Georg Jensen

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!