• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 personliga trappor – så fixar du stilen!

  Trappan hamnar ofta längst ner på listan när det kommer till att inreda hemma – men med små medel går det att göra den både personlig och snygg. Här är sex stilsäkra idéer att inspireras av!

  6 personliga trappor – så fixar du stilen!
  Glöm inte bort trappan när du inreder – med små förändringar kan du göra stor skillnad. Foto Beckers, Rebecca Martyn

  Färgstarka trappsteg 

  Fram med målarburk och pensel! Det här är ett av de enklaste – och mest effektfulla – knepen för att snabbt ge trappan en snygg förändring. Välj en färg du gillar eller som passar fint ihop med hallen. Sedan är det bara fantasin som sätter gränserna. Antingen målar du ovansidan av trappstegen, mellanrummen eller så låter du hela trappan gå i din favoritkulör. 

  Sätt trappan i fokus med en knallig kulör. Foto Beckers

  Tapetsera mera  

  Det krävs lite tålamod och koncentration, men när du väl är klar har du en trappa utöver det vanliga. Beroende på vilken tapet du väljer kan du få fram olika känslor och inredningsstilar. Här har trappan fått mönstrad tapet i svartvitt som matchar rummets övriga inredning av grafisk konst och stilrena detaljer. 

  Piffa upp trappan genom att tapetsera trappstegen. Foto Cecilia Möller

  Kontrastera gråskalan

  Grått är ett säkert kort som aldrig går ur tiden. Men var inte rädd för att matcha gråskalan med mer utstickande färger och detaljer. Här har hela trappan målats grå medan trappräcket i trä blir en fin kontrast. Addera växter för ett extra inbjudande intryck. 

   

   

  Stilrent och inbjudande när gråskala möter varma nyanser. Foto Beckers

  Inred med konst och detaljer  

  Vill du att trappan verkligen ska dra ögonen till sig? Då är färgglad konst, posters och lekfulla detaljer ett måste. Skapa en fantasifull och inbjudande tavelvägg, satsa på färgstark belysning och bygg vackra stilleben i anslutning till trappan. 

  Konst, posters och speglar gör trappan till en lekfull och inbjudande plats. Foto Rebecca Martyn

  Integrera trappan med vardagsrummet 

  Bor du litet? Då kan det vara bra att utnyttja trappan och låta den bli en del av vardagsrummet. Här har man skapat ett mysigt vardagsrumshörn precis under trappan, med soffa, tavellist och speglar. Snyggt och smart på samma gång. 

  Låt trappan bli en naturlig del i rummet. Foto Cecilia Möller

  Addera textilier 

  Nyckeln är att se trappan som en viktig del i hemmet. På samma sätt som du lägger omsorg och tanke på sovrum och vardagsrum. En lyxig känsla skapar du enkelt med vackra textilier, såsom sammet eller linne. Ligger trappan i hallen kan man med fördel inreda med en inbjudande sammetspuff – stilrent och snyggt.

   

   

  Skapa en lyxig känsla med hjälp av textilier. Foto Yvonne Wilhelmsen

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!