• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kökstrender: 9 stilar att inspireras av

  Mörka luckor, lantliga detaljer och snygg förvaring. Här är 9 stilsäkra kök att inspireras av!

  Kökstrender: 9 stilar att inspireras av
  Luta dig tillbaka och botanisera bland några av säsongens vackraste kök.
  1. Skandinaviskt och bohemiskt 

  Trendigt, bohemiskt och industriellt i en perfekt symbios. Nycklarna till denna stil? Rostfritt stål, svarta luckor, öppen förvaring, industriell belysning och vitt kakel. 

  Låt färgskalan gå i svartvitt och kontrastera med fläkt i rostfritt stål. Foto Cecilia Möller

  2. Lantligt 

  Den lantliga stilen och dess mjuka toner och följsamma linjer forstäter att inspirera oss. Just det här köket har fått ett platsbyggt skafferi och en bänskiva av granit. Hela stilen förstärks med böcker som inredningsdetaljer, gröna växter och tapet.

   

  Väggarna är tapetserade med "Rut" från Sandberg. Foto Carina Olander

  3. Gammalt och nytt 

  Vill du har sommarhuskänsla året om? Låt material som trä och rotting möta råa ytor som puts och betong. I det här köket har de robusta bjälklarna och breda blanken fått sällskap av bland annat kalkade putsväggar och minimalistiska lampor i glas.  

   

  Mixa gammalt och nytt för en rofylld känsla. Foto Tommy Durath

  4. Modernt 30-tal 

  I det här köket har man låtit 1930-talet stå som största inspirationskälla. Resultatet? Ett grafiskt stilrent kök med svarta luckor i kombination med ljusa. Köksinredningen kommer från Ikea och bänkskivan består av en perstorpsplatta med mönstret "Virrvarr". 

   

  Det schackrutiga golvet binder ihop den grafiska stilen. Foto Cecilia Möller

  5. Stilren lyx 

  Smakfullt, snyggt och stilsäker förvaring på högsta nivå. Här har man låtit hela köket bli som en enda stor integrerad förvaringsmöbel. Köksskåpen och hyllorna består av oljat ekfanér medan bänkskivan är borstat rostfritt stål med integrerad diskho. 

   

   

  Lyxigt och harmoniskt med integrerad förvaring. Foto Lina Eidenberg

  6. Funkisromantik 

  Höj känslan i funkissköket med vackra detaljer. Här står har man skapat ett romantiskt intryck genom att placera flera små vaser i fönstret. Men även genom att lyfta in krukväxter, snygga städredskap och textilier.  

   

  Låt växter och textilier ta funkisköket till nästa nivå. Foto Anna Jeppsson

  7. Funktion i fokus 

  I det här köket har ord som funktion och stilrena linjer och stått i främsta rummet. Köket är platsbyggt  av HTH-moduler och genom att sektionerna är i två färger skapas känslan av djup. Köksön, som har en bänkskiva av corian, har en infälld spis och en liten vattenho för att många ska kunna laga mat tillsammans. 

   

   

  Här har matlagning och funktion fått styra i val av planering och material. Foto Cecilia Möller

  8. Blåtoner 

  Att blå kök har något alldeles extra går inte att sticka under stol med. Här är det inte bara luckorna som fått vackra blåtoner. Även taket och väggarna är målade i samma nyans som överskåpen: Supermatt Lady Pure colour S 3020–B10G från Jotun. Underskåpen är målade i kulörenS 9000-N. Låt färgstarka detaljer i accentfärger som gult och rött bli pricken över i:et! 

   

   

   

  Lekfullt och lugnt med blåtoner och färgstarka mönster. Foto: Yvonne Wilhelmsen

  9. Jordnära charm 

  Låt lite av vardagsrumskänslan flytta in även i köket! Har du utrymmet är köket en perfekt plats för växter, fåtöljer och vacker fotokonst. Det här köket är även ett fint exempel på hur öppen förvaring skapar en luftig och jordnära känsla. 

  Här har köket blivit ett med resten av hemmet med hjälp av inredningsdetaljer som tavlor, fåtöljer och växter.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!