• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 lyxiga badrumsdetaljer – så fixar du stilen!

  Som ett lyxigt spa, fast hemma. Ta badrummet till nästa nivå med stämningsfull inredning och vackra detaljer. Så här enkelt fixar du stilen!

  5 lyxiga badrumsdetaljer – så fixar du stilen!
  Små detaljer gör stor skillnad – låt badrummet bli en lyxig plats för återhämtning. Foto Anitta Behrendt, Svedbergs

  1. Stilsäker förvaring 
  Det finns flera sätt att uppgradera förvaringen i badrummet utan att man behöver ta till allt för drastiska metoder. Låt en blomlåda på ben agera snygg förvaring för krukväxter och badrumstillbehör, inred med korgar i olika storlekar eller – om du har tillräckligt med plats – placera en klädställning på fot intill badkaret för snygg förvaring av handdukar och badrockar. 

   

   

  Förgyll badrummet med snygg och smart förvaring. Foto Filippa Tredal

  2. Levande växter 
  Vill du skapa en mer ombonad känsla? Då är det hög tid att låta gröna växter ta plats i badrummet. Tänk bara på att det kan vara bra att välja lite tåligare växter som klarar sig utan mycket solljus – som dracena, svärmorstunga eller fjäderkalla. Ett annat tips är att ställa fram en vas med grenar eller en bukett snittblommor (allra helst blommor i säsong).

   

   

  Fräscht och ombonat intryck med växter. Foto Svedbergs

  3. Små stilleben 
  Doftljus, fina tvålar, askar och speglar. Badrummet rymmer ofta många fina saker som göms undan i skåpen. Låt dina saker bli synliga genom små stilleben som får ta plats i badrumshyllan eller i fönstret. Ett tips är även att lyfta in saker som inte vanligtvis förknippas med badrummet – som en fin inramad tavla. Vackert, lyxigt och så enkelt! 

   

   

  Förvaring plus vackert stilleben. Smart och snyggt! Foto Anitta Behrendt

  4. Mysig belysning  
  Stämningsfull belysning är a och o när det gäller att sätta rätt känsla i badrummet. Kombinera gärna flera olika ljuskällor och tänk på att belysningen inte enbart måste vara praktisk – en snyggt designad lampa höjer lyxkänslan ännu ett snäpp. 

   

   

   

  En stilsäker lampa tar badrumsinredningen till nästa nivå. Foto Anitta Behrendt

  5. Gyllene detaljer 
  Det är inte för inte som de glimrande materialen återkommer säsong efter säsong – de har en fantastisk förmåga att skapa en känsla av lyx i vilket rum de än beträder. Är du ute efter en snabb och enkel förändring i badrummet? Byt beslag på förvaringsmöblerna eller lyft in koppar- eller mässingsfärgade detaljer såsom krukor, förvaringsburkar och tvålpump. 

   

  Låt gyllene detaljer stå för den lyxiga känslan i badrummet. Foto Filippa Tredal

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!