• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Trendspaning: Så inreder du med ljusa pasteller

  Hösten handlar inte bara om murriga färger och mörka nyanser. En av säsongens mikrotrender stavas nämligen ljusa pasteller. Här är våra favoriter!

  Trendspaning: Så inreder du med ljusa pasteller

  Rosa, persika och aprikos 
  De rosa tonerna är på stark tillbakagång och det handlar inte om tuggummirosa den här gången. Tvärtsom syns djupare, mjukare nyanser som drar åt persika och aprikos, men även åt beige. Extra fin blir kulörerna tillsammans med pistage och grönt eller ljusa trämöbler och naturfärgade textilier. 

   

   

  Kontrastera de rosa väggarna med möbler i grönt och trä. Foto Jotun

  Ljusa träslag och mjukt aprikosfärgade väggar hos Jotun.

  Syren och lavendel 
  Mitt i den mörkaste årstiden känns det inte helt fel att lyfta in en liten känsla av vår i inredningen. Toner av syren och lavendel för tankarna till varmare dagar, men färgerna är även ett utmärkt alternativ om du vill skapa en lugnande känsla i hemmet. Både syren och lavendel passar extra bra tillsammans med nyanser som grått, gult och rostfärgat. 

   

   

  Syrenfärgade väggar och roströda detaljer hos Beckers.

  Gula partier möter ljust lavendelfärgade väggar hos Alcro.

  Lime och grågult 
  Här är nyanserna som tar steget in i färgens värld på riktigt. Här syns både pistage, lime och grågult men även riktigt ljusa gula nyanser. Att inreda med gult kan tyckas knepigt – men det finns flera vägar att gå. Färgen passar till exmepel fint ihop med kallare metaller men även med svart, vitt och trä. Föredrar du lite mer nedtonade väggar? Då finns det flera nyanser av gult som drar mer åt beige. 

   

   

   

   

  Gröna toner hos Beckers.

  Låt det gula möta grafiska detaljer i svart och vitt. Foto Jotun

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!