• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hantverksdetaljerna som gör ditt hem personligt

  Nu vill vi inreda hållbart och ser gamla hantverkstraditioner med nya ögon. Styla med detaljer som vittnar om omsorg och handens närvaro, som berättar en unik historia och som ger ditt hem ett sammanhang.

  Hantverksdetaljerna som gör ditt hem personligt
  Iris hantverk har gjort borstar enligt hantverksmässiga traditioner sedan slutet av 1800-talet.

  Vissa trender håller längre än andra. När hållbarhet nu är det förhärskande ordet i alla livsstilsfrågor har begrepp som taktilt, naturmaterial och handens närvaro varit gångbara inom inredningen länge. Det genuina hantverket är ett fint sätt att skapa hållbar inredning: det finns plats för dem i alla stilar, de slängs ogärna utan lämnas med varm hand över till nästa generation. Inom släkten, eller i någon återbruksbutik. Äkta hantverk är ofta gjort av naturliga, hållbara material och handgjort brukar också innebära hög kvalitet. 

   

   

  Bland Ikeas nyheter finns kudden med broderat mönster som för tankarna till traditionell kurbits. 

  När anrika Paradisverkstan, keramiktillverkaren på Öland, samarbetade med hipsterbutiken Grandpa blev resultatet en samling objekt med spännande ytor och texturer. 

  Kristina Stark lanserar med vasen Cylinder det nya varumärket Stark, en del av Design: Kristina Stark. Vasen är munblåst på Bergdala glasbruk i Småland. De upphöjda ringarna i botten står för både form och funktion - de bryter ljuset vackert och ger stöd åt stjälkar och kvistar. 

  Lampskärmarna Maipai från Mimou har en stomme av bambu som för hand täcks av tunt bambupapper i en papier maché-liknande teknik. 

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!