• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nya tapettrenden - motiv med tropisk energi

  För den som vill ha ett uttrycksfullt hem är tapeter med tropiska motiv med sina stora mönsterbilder och starka färger ett bra val.

  Nya tapettrenden - motiv med tropisk energi
  Av: Vibeke Stiansen och Åsa Albinsson, Foto: Duro och Cole & Son

  –  I det tropiska temat är det fortfarande palmblad som är den största trenden. Samtidigt ser vi att både tropiska blommor och exotiska fåglar och djur smyger sig in, säger designern och trendexperten Torhild Rustenberg.

  – Starka färger är ett sätt att visa sin personlighet. Det är definitivt ett alternativ för den som har tröttnat på vitt – det här är raka motsatsen, säger Matilda Appelberg, inredare på Hus & Hem.

  Men det finns också olika riktningar i det tropiska temat – stora bananblad ger en modern, trendig känsla, medan nättare palmblad kan föra tankarna till en mer elegant art deco-stil.

  – Till den här stilen passar också mönster på mönster väldigt bra. Att sätta tavlor med djurmotiv på väggen, eller att lägga en ikatmönstrad matta på golvet ger en extra krydda till inredningen. Tänk bara på att hålla samma färgställning, annars blir det lätt rörigt, säger Matilda Appelberg.

  Beige tapet "Tropics 220102", med träd och pumor, Midbec.

  Tapet "Residens" med palmer, Rusta.

  Eleganta palmblad på rosa botten, "Palm Leaves", Cole & Son.

  Tapet "Brunnsgatan" som är återskapad från ett mönster från 1920-talet, Duro.

  Tapet med tropiska fåglar i blått och guld, Ferm Living.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!