• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Inred sovrummet som en hotellsvit - 4 stylingtips som fixar stilen

  Låt ditt sovrum vara din mest avkopplande plats i hemmet genom att inreda det som en hotellsvit. Det glamorösa sovrummet med walk in closet har också ett lyxigt badrum med egen stjärnhimmel. Som en privat svit hemma – men samtidigt skönt ombonad. Så lyckas du med stil och funktion.

  Inred sovrummet som en hotellsvit - 4 stylingtips som fixar stilen
  Av EVA HØYDALSVIK STYLING MARIA HORGEN FOTO JORUNN THARALDSEN

  skapar du din egen svit

  Gör en "hotellavdelning" med bad, walk in closet och sovrum. Här är bästa tipsen:

  1. Tänk på planlösningen

  Mycket är beroende av planlösningen. Ju mer rummen hänger ihop, desto färre element bör du tillföra inredningen för att helheten ska bli rofylld.

  2. Ta bort väggarna

  Undanröj "stopp" på vägen. Ta gärna bort traditionella väggar helt och ersätt dem med glas, spegelväggar eller andra rumsavdelare.

  3. Håll ihop färgerna

  Har du trägolv och mattor i sovrummet, välj liknande nyanser för en jämn övergång. Se till att färgskalan är sammanhängande i hela avdelningen. Välj samma textilier och träslag i garderober och sänggavlar.

  4. Glöm inte belysningen

  Se till så att det finns någon form av dagsljus överallt. Använd också samma typ av belysning i alla rum, särskilt när det gäller spottar och smålampor. Installera dimmers så du kan ändra ljuset efter behov.

  Sovrummet är favoritplatsen, avslappnad och privat. Sängen är från Svane och kan fällas i olika lägen. Sänggaveln är i rosa sammet, från Eske Interiör. Pendellamporna "Ballroom" är från Design by Us. Överkast, Ellos, pläd och kuddar från bland annat H&M Home. Matta, Jotex. Golvlampa "Hermine", By Rydéns. Svarta spottar i taket, SG Armaturen, mörka strömbrytare, Elko. Taktapet "Metallo", Zoffany.  Väggarna är målade i kulören Z91920 från Nordsjö.

  Bänkskåpet är en köksbänk från Ikea, handfat från Bali. Armatur, Tapwell. Stjärnljus av fiberoptik finns bland annat hos Luxway Nordic. Pendel­lamporna är köpta på i USA. Svarta strömbrytare, Elko. Väggen är målad i "Naturligt svart", nr 9938, Jotun.

  Kaklet är italienskt spegelkakel som satts med ojämnt avslut. Kaktusar i en mässingkruka ger ett fint blickfång i rummet.

  Ett litet fönster vid badkaret släpper in dagsljus, och har eget eluttag. Fönsterkarmen är klädd med samma kakel som golvet, "Black Galaxy Granit" från Right Price Tiles. Krukor, H&M Home. 

  En dröm till badrum, som en magisk kula med såväl stämningsbelysning som arbetsljus. Stjärnljus av fiberoptik finns bland annat hos Luxway Nordic.Det italienska spegelkaklet ovanför badkaret ger en extra glamorös touch och gör att rummet känns större. 

  En stor walk in closet ligger bredvid sovrummet. Matta, Ikea, liksom garderobssystemet "Pax". Väggarna är målade i samma ton som sovrummet, kulören Z91920 från Nordsjö.

  Badet ligger precis vid sovrummet. Furukommoden "Hurdal" från Ikea är målad i kulören S2020-R10B från Jotun.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!