• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • På höstbesök i Bruno Mathssons sommarhus

  Känslan är bitterljuv då vi får titta in i Bruno Mathssons stilbildande sommarhus från 1960. Sommaren hänger kvar i luften och naturen ger oss en rofylld känsla. Här har tiden stått stilla sedan 1960.

  På höstbesök i Bruno Mathssons sommarhus

  Huset ligger i halländska Frösakull och det är Smålands skinnmanufaktur som valt det som plats för fotografering av sina säsongsnyheter. Vi passar på att studera huset, som är ett koncentrat av formgivaren och arkitekten Bruno Mathssons estetiska uttryck. I detta ingår närheten till naturen, och kanske framför allt skogen. Inspirerad av de amerikanska case study-husen lät han fönstren gå från golv till tak och tillsammans med den stående träpanelen står det ovanliga huset, som är mycket välbevarat och i privat ägo, stadigt jämte tallar och björkar som ett monument över en av våra främsta möbelskapare.

  Vardag i Bruno Mathssons sommarhus på 1960-talet.

  Smålands skinnmanufaktur presenterar höstens nyheter. Tidningshängaren har fått plats ovanför dubbelsängen: den sista i sitt slag, signerad Bruno Mathsson själv. Hans stil har nästan blivit synonym med den blonda, skandinaviska och lever i allra högsta grad kvar än idag. Ett exempel är Smålands skinnmanufakturs nya bänk med flätad sits. 

  Bruno Mathssons dagbädd med flätad sadelgjord har fått en efterföljare i Smålands skinnmanufakturs dito.

  Husets väggar är täckta av stående panel, idag med fin patina, som matchar SMM:s nyheter i naturfärgat läder.

  Bland tallar och snår hittar vi Bruno Mathssons sommarhus, det som en gång lanserades som "The house of tomorrow".

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!