• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skapa lyxig höststämning hemma - färgerna och knepen

  Inredningsfärgerna hösten 2019 är traditionella för årstiden och trendiga för säsongen. Dova men långt ifrån dystra, mörka men inte begränsande. Med hjälp av textila detaljer som fransar, broderier och applikationer i kombination med glas och metall fixar du snabbt den sobra stilen.

  Skapa lyxig höststämning hemma - färgerna och knepen
  Salonger värdiga en godsägare och boudoirer som svämmar över av kuddar. Morris-tapeterna hänger med när vi ännu en säsong frossar i färg. Foto: Jakobsdals

  Vi tar hjälp av höstens nyheter från svenska textilföretaget Jakobsdals för att sätta tonen för rummen vi vill njuta av när mörkret faller. 

  Brunt. Har du svårt att bli vän med de bruna nyanserna - ge dem en ljus inramning. Här gillar vi särskilt de transparenta soffborden som släpper fram den ljusa mattan.

  Rosa. Skruva upp värmen, tack. Röda, rosa, lejongula och rostfärgade toner trivs allra bäst tillsammans. 

  Lila. Det är en klassisk höst vi går till mötes, där stilmöbler och saker med patina bidrar till det hållbara hemmet. Nyast på färgkartan känns de ljust violetta tonerna.

  Klarhet. Mitt i det dova, sobra är de starkare, lite kaxigare färgerna med 90-talsvibbar på frammarsch.

  Gult. Används med fördel främst som accentfärg, och fungerar tillsammans med de flesta andra kulörer. Brunt framhäver värmen i solens färg, medan kallare färger som blått och grönt får den att lysa klart.

  Attityd. Djurmönster och kaxiga metaller fortsätter att regera och gör den eleganta stilen mer personlig.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!