• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Höjdpunkterna från nya Ikeakatalogen – inredning som ska göra oss lyckligare

  God sömn, trygghet och att känna tillhörighet gör oss lyckliga. Utifrån dessa behov presenterar Ikea hur vi ska inreda i höst – och kanske bli lyckligare på köpet...

  Höjdpunkterna från nya Ikeakatalogen – inredning som ska göra oss lyckligare
  Ikea har tagit fasta på olika livsfaser och mänskliga behov i nya katalogen.

  Ikea genomför varje år den globala undersökningen "Life at Home Report". Höstens Ikea-katalog kretsar kring miljöer som bygger på insikter från undersökningen, som i sin tur grundar sig på ett antal identifierade behov:
  – Behoven är universella, men spelar olika stor roll beroende på var man befinner sig i livet. De sex hemmen i höstens katalog visar olika levnadssituationer och lösningar som speglar de känslomässiga behoven av att känna tillhörighet, ägandeskap, säkerhet,bekvämlighet och avskildhet, förklarar Tori Newman, inredningschef på Ikea Sverige.

  Inred efter behov
  Här är inspiration för bland andra det nyligen ihopflyttade paret som ska kapa ett hem som blandar de bådas olika stilar och historier, för det unga paret som längtar efter ett lugnare och mer medvetet liv och för kompisgänget som delar en lägenhet och har en liten budget.

  Vilka möbler och vilken inredning passar dig – och din fas i livet?

  Ett ungt par som längtar efter ett lugnare och mer medvetet liv har fått stå modell för hemmiljön "Familjeliv i medveten vardag".

  Det nyihopflyttade paret i hemmet "Tilltalande kontraster" har skapat ett hem som blandar de bådas olika stilar och historier.

  Tre kompisar delar lägenhet och har budgetmöblerat. De har både gemensamma ytor där de kan umgås och privata krypin för värdefull egentid.

  Nya serien Nikkeby består av fristående förvaringsmöbler i rött och grågrönt.

  Tre generationer under samma tak rymmer hemmet med rubriken Flexibel vardag för familjen. Med kreativa och praktiska lösningar får alla plats.

  Nyhet: Pax/Nykirke garderob med dörrar i rutmönstrat, frostat glas.

  När utrymmet får bestämma: dubbla handfat - ett stort, ett litet.

  Bilden till höger visar hemmet där den pigga pensionären har flyttat in till stan för att kickstarta ett nytt kapitel i livet. Den lilla lägenheten ger henne tid, frihet och energi att leva ett liv hon älskar.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!