• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 inspirerande tips för ditt kök

  Vill du uppdatera köket? Här är 8 fina idéer för ditt drömkök.

  8 inspirerande tips för ditt kök
  Uppdatera köket med inspirerande tips

  Foto Karin Johansson

  1. Skapa känsla genom att dekorera väggarna i köket med en bredrandig tapet. Undvik att sätta upp väggskåp och satsa istället på en generös köksö för förvaring. Att sätta upp en hylla med snidade konsoler i ett hörn av köket är trevligt. Där kan du ställa upp vackert porslin.

  Foto Elisabeth Aarhus

  2. Konst hör även hemma i köket. Det ger karaktär och stämning till rummet. Gamla målningar med motiv av frukter och dukade bord går att hitta på auktioner och loppisar.

  Foto Cecilia Möller

  3. Att låta köksön vara lite högre mot den delen av rummet där matbordet står gör att gästerna inte ser eventuellt stök på sidan som vetter mot köket. Det går att få till en smalare bordsskiva på toppen och med rätt höjd på barstolarna fungerar det också bra att sitta där.

  Foto Cecilia Möller

  4. Låt ditt porslin och dina glas synas. Vitrinskåp med glas är på väg tillbaka i köket. Här har det utrustats med glas som dekorerats med ränder för en mer uppdaterad känsla. Ränderna går igen i köksluckornas räfflade ytor.

  Foto Josefin Widell Hultgren 

  5. Sätt ett par snygga vägglampor ovanför köksbänken istället för en lysramp. Det ger ett mer designat intryck och de är också praktiska då de kan riktas mot olika håll.

  Foto Irene Sandved Lunde

  6. Göm inte undan köksredskapen i lådor och skåp – gör något kreativt av dem istället. Här har de hängts upp på en mässingslist vid köksön. Ett annat alternativ kan vara att hänga upp ett metallnät i taket med krokar där du kan hänga upp redskap och kastruller. Det blir både snyggt och funktionellt. 

  Foto Cecilia Möller

  7. En lite annorlunda utformning av hyllan i köket ger plats för blommor, kokböcker och skrymmande köksmaskiner. Den händiga kan göra hyllan själv och anpassa helt efter egna önskemål. 

  Foto Jeanette Bækkevold

  8. Istället för köksö kan du använda ett fint bord som du placerar mitt i köket utan att ställa stolar runt om. Vill du skapa den lantliga stilen väljer du ett antikt eller ett nyproducerat i trä med svarvade ben.

   

   

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!