• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Få ordning på hallen – inred en välkomnande entré

  Hallen är det första som möter oss i hemmet och ändå glöms detta viktiga rum ofta bort när det gäller inredningen. Ta tag i det nu och skapa en välkomnande entré. Här är 10 hallar som ger nya idéer.

  Få ordning på hallen – inred en välkomnande entré
  Foto: Peter Erlandsson, Josefine Widell Hultgren

  1. Iögonfallande och vacker tapet från Cole & Son sätter stilen i denna hall. Klädhängaren är gjord av en gardinstång som hängts upp i rep.

  Foto: Karin Johansson

  2. Hall där svängarna tagits ut ordentligt i fråga om färger och mönster. Morristapeten har mixats med lampskärm från Svenskt Tenn och en orientalisk matta.

  Foto Josefin Widell Hultgren

  3. Hall där rummets lister målats vita och förstärkts med matchande kroklist och ett skoställ i mässing som sitter en bit ovanför golvet. Lägg också märke till det rutiga hallgolvet i grönt och vitt.

  Foto Josefin Widell Hultgren

  4. Finstämd hall i milda färgtoner där vackra smycken får hänga på spegeln och väskor och skor är en del av inredningen. Fina antika speglar går ofta att hitta för en rimlig peng på loppisar och auktioner.

  Foto: Josefin Widell Hultgren

  5. Hall med en trevlig soffa, målad i svart, och en hylla med inramade svart-vita foton. Mer än så behövs inte för att skapa en fin atmosfär i hemmets första rum.

  Foto Karin Johansson

  6. Hall med ett snyggt golv med mönstrat kakel. Att ställa en blomma som inte behöver så mycket ljus ger ett välkomnande intryck i hallen. En flätad korg används till förvaring av halsdukar och sjalar.

  Foto: Cecilia Möller

  7. Att ha bra sittmöjligheter i hallen är viktigt. Genom en sammetspuff med fransar tillförs glamour till rummet, en känsla som förstärks genom tofsen som satts i nyckeln och den designade armaturen i taket. Här har också elementet fått ett stilfullt skydd.

  Foto Cecilia Möller

  8. En hall behöver inte vara vit och fräsch, det kan vara mysigt att måla rummet i en varm kulör. Här har både väggar och tak målats i en mörkrosa färgton och istället för panel har halva väggen tapetserats. Övergången mellan tapet och målad väggyta markeras med en list.

   

  Foto: Lisbet Spörndly

  9. Att sätta upp krokar direkt på väggen passar perfekt för den lantliga, gammaldags stilen i hallen. Här har en gammal träback ställts på högkant och fungerar nu som skohylla.

   

  Foto: Helge Eek

  10. Har du förmånen att ha en farstukvist eller inbyggd farstu kan du – som här – låta det bli ett övergångsrum mellan ute och inne genom att ställa dit krukor med blommor, en vattenkanna i zink och en bänk avsedd för utomhusbruk.

   

  Foto: Peter Erlandsson

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!