• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 snabba – och smarta – stylingtips

  Dölj tv:n och gör mer plats för dina kläder – här är 10 smarta stylingtips som snabbt lyfter ditt hem och din inredning. Många råd passar extra bra för dig som bor på liten yta.

  10 snabba – och smarta – stylingtips
  Foto: Yvonne Wilhelmsen/Filippa Tredal

  1. Gör en egen hylla

  Foto: Filippa Tredal

  Gör din egen hylla av enkla väggfästen, konsoler och hyllplan i olika storlekar. Använd gärna återvunnet material, då blir det en extra billig lösning. 

  2. Fixa en snygg spegelvägg    

  Foto: Broste

  Du kan köpa billiga speglar i butiker, eller hitta speglar i olika storlekar på loppmarknader och sätta ihop dem till en egen spegelvägg. 

  3. Återbruka mer

  Foto: Martin Poole/Getty Images.

  Tänk på att många möbler i ditt hem kan ha dubbla funktioner. En soffa kan även användas som en säng och ett bord kan bli en förvaringsmöbel genom att du ställer en korg under det eller sätter fast en låda på undersidan av bordsytan. En puff kan både vara en sittmöbel och ett bord. Istället för att slänga saker kan du också återbruka dem – och gammal lampfot kanske kan bli en vas och ett klädesplagg du tröttnat på kanske kan bli en kudde – eller så kan gamla böcker bli ett sängbord…      

  4. Göm teven

  Foto: Jysk

  Göm teven i en bokhylla eller i ett skåp med skjutdörrar. Använder du ett skåp behöver du göra ett hål på baksidan av möbeln för sladdarna. 

  5. Gör mer plats för kläder    

  Foto: Kathrine Sørgård

  Sätt upp ett stålrör i taket så frigör du golvutrymme och får något fint att hänga upp både kläder och växter på. 

  6. För in personlig konst    

  Foto: Anne Bråtveit

  Skapa din egen personliga bildvägg genom att hänga upp foton och affischer i en grupp. Du kan använda likadana ramar eller helt olika beroende på vilken stil du gillar.     

  7. Använd textilier

  Foto: Yvonne Wilhelmsen

  Var generös med textilerna. Fäst en gardinskena längst upp på väggen eller i taket och fyll hela väggen från golv till tak och från vägg till vägg med gardiner. Det dämpar ljud, ger en ombonad känsla samt gör så att fönstret ser större ut.     

  8. Dekorera med stilleben

  Foto: Broste

  Skapa små stilleben med parfym, keramik och små vaser med blommor. Sätt dem i grupper i hyllan, på ett litet bord eller på dekorativa kakelplattor.     

  9. Sätt färg på dina rum

  Foto: Filippa Tredal

  Du kan skapa en riktig wow-effekt genom att måla. Om du målar vägg, tak och lister i samma färg får du en verkligt ombonad känsla. Blank eller halvblank färg är lättare att rengöra än matt. Det är extra viktigt att komma ihåg när det gäller kök och badrum. Måla skåp och bokhyllor i samma färg som väggen, så "försvinner" de i rummet och rummet upplevs som mer harmoniskt.     

  10. Använd utrymmet under trappan

  Foto: Ikea

  Utrymmet under trappan kan rymma mycket. Allt från hemmakontor till garderob och köksredskap. Var kreativ och gör något av den outnyttjade ytan. 

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!