• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu kan du äntligen bli ägare till ett hus med ett mystiskt tornrum

  Jugendvillan från 1912 har tidigare varit hem åt en folkkär Antikrundan-profil och dennes många skatter. Nu kan den istället bli din.

  Nu kan du äntligen bli ägare till ett hus med ett mystiskt tornrum
  Foto: Björn Malmberg

  Vem har inte drömt om ett hus med ett tornrum? Nu har du chansen att bli ägare till just detta, i en jugendvilla med byggår 1912 på 326 kvadrat, varav 279 är boyta. Här finns flera tidstypiska detaljer så som spröjsade fönster, parkettgolv och totalt fem stycken vackra kakelugnar från 1700- och 1800-talet. 

  Villan har genomgått en omfattande renovering i början av 90-talet, då man bland annat gjorde om kök, badrum och gästtoalett. Till fastigheten hör en gård på 1800 kvadratmeter med köksträdgård, ett konstgjort vattenfall och en liten ateljé på 35 kvadrat som skulle kunna göras om till kontor.

  Tornrummet är själva höjdpunkten i huset, med väggar klädda i tyg är det nästan som hämtat ur en saga. Rummet är 15 kvadratmeter stort och omges av fönster i alla riktningar. Här kan man sitta framför den öppna spisen och titta ut över området. 

  Som kuriosa kan nämnas att villan, med namnet Hedvigsro, tidigare ägts av välkände Antikrundan-experten Lars-Yngve Johansson, som gick bort i juli 2018. Då han fortfarande levde var hemmet fullt av klassiska antikviteter och konstföremål. Nu är villan redo för att nästa ägare ska fylla den med nytt liv. Fastigheten säljs av mäklare Jan Ulvenäs hos Bukowskis Real Estate. 

  Gäster gör entré via dessa grindar. Foto: Björn Malmberg

  Den stora salongen med kakelugn och burspråk. Foto: Björn Malmberg

  Det sagolika tornrummet med härligt ljusinsläpp.

  Köket har renoverats i början av 90-talet. Foto: Björn Malmberg

  Fristående ateljé i trädgården. Foto: Björn Malmberg

  Sekelskiftesvillan ligger ute till salu för ett utgångspris på 10,5 miljoner. Foto: Björn Malmberg

  Läs mer och se fler bilder hos mäklaren.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!