• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Smarta 1:an rymmer allt! Så kan du inreda på liten yta

  Att bo i en etta ställer krav på smarta lösningar och ordningssinne. Inredaren Krista Elvheim har både och. Hennes hem ändrar skepnad efter behov – som exempelvis vardagsrummet som snabbt kan förvandlas till ett mysigt sovrum.

  Smarta 1:an rymmer allt! Så kan du inreda på liten yta
  Foto: Birgit Fauske

   Av Annicken Vargel Foto: Birgit Fauske

  Skiljeväggen i glas och järn delar av köket och vardagsrummet. Dörrarna kan dras igen vid behov. Kvällstid förvandlas sofforna till en säng och då används rummet som sovrum. Rött bord från Eske och fotokonst av Julie Pike.

  Väggen är målad i färgen "Vintergrönt" från Jotun Lady. Svart rund vas från Cooee, bord från Milla Boutique. Kuddarna kommer från Christina Lundsteen.

  Rummet när det fungerar som sovrum. Nu har sofforna satts samman och de små soffborden används i stället som sängbord. Sängkläder i lin från Eske.

  Hemmet förändras ständigt. Den mörka väggen kan mycket väl bli rosa om ett tag. Den flerfärgade kudden kommer från Marocko. Lampa, Eske.

  Förvaring är extra viktigt i små bostäder. Hos Krista har alla saker sin givna plats. Skåp från Ikea, där sängkläderna enkelt rullas in under dagen.

  Kök med vardagsrumskänsla. Inredningen kommer från Ikea men bänkskivorna i sten har en lokal snickare satt upp. Köket fungerar även som matsal och förlängning av vardagsrummet.

  Den runda spegeln i köket reflekterar ljuset och gör att rummet verkar större. Ett smart tips för små ytor.

  Krista använder alltid duk på bordet. Hon ställer gärna fram udda glas och porslin. Här har hon blandat arvegods med auktionsfynd.

  Att Krista arbetar med inredning och blomsterarrangemang är tydligt. Vasen är köpt på loppmarknad och skålen kommer från Bolina.

  Ettan som Krista Elvheim bor i är endast 38 kvadratmeter, men känns större och har många flexibla lösningar. Men så har hon också ett förråd med exemplarisk ordning för sådant hon inte använder varje dag.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!