• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nya sätt att inreda med gröna växter

  Fyll på med vackra växter från golv till tak. De fyller både dig och hemmet med ny energi. Spännande bladverk och små inomhusträd är extra trendigt just nu.

  Nya sätt att inreda med gröna växter
  Foto: Blomsterfrämjandet

  1. Monokromt

  Foto: Blomsterfrämjandet

  I den här vita miljön blir det extra effektfullt att fylla på med grönt – från växter till väggur, vaser och inredningsdetaljer. Tänk bara på att kombinera objekt med olika höjd för att skapa en dynamisk helhet.

  2. Maxad krukväxt

  Foto: Blomsterfrämjandet

  Plantera flera gullrankor i ett stort, lågt planteringskärl i stället för i separata krukor. Uttrycket blir någonting helt annat än det vi är vana vid att se.

  3. Spirande samling

  Foto: Plantagen

  Samla sticklingarna i vackra glasvaser, i stället för att fylla på med snittblommor varje vecka. Det här är växtkraft som håller länge. Dessutom plånboksvänligt och väldigt vackert! 

  4. Välmatchat

  Foto: Blomsterfrämjandet

  Här har man tänkt till ordentligt, genom att fånga upp färgen i kalateans intrikata lila blad i krukan bredvid. Den gröna växten heter Coffea arabica – kaffebuske!

  5. Lek med formerna

  Foto: Ferm Living

  Att inreda med växter fungerar ungefär likadant som när man skapar stilleben med olika inredningsdetaljer. Blanda former – skulpturala kaktusar med storbladiga och småflikiga växter – för att skapa variation.

  6. Uppåt väggarna

  Foto: Ellos

  Allt fler väljer växter i stället för tavlor och andra väggdekorationer. I takt med den utvecklingen har utbudet av väggkrukor och -vaser utökats rejält. Satsa på enhetliga krukor om du vill variera växtligheten, och tvärtom.

  7. Ljuva lilleputtar

  Foto: Plantagen

  Miniväxter i minikrukor blir vackra tillsammans under en glaskupol. Ställ i fönstret, på ett sideboard eller på köksbordet.

  8. Häng dem högt

  Foto: Ferm Living

  Amplar måste inte hänga i fönstret. Skapa en vacker växthörna med amplar både i tak och fönster och komplettera med en växt på piedestal så har du förvandlat hemmets mörka hörn till ett fint blickfång.

  9. Rum i rummet

  Foto: Plantagen

  Rama in sittplatsen med två rejäla krukväxter på var sida om fåtöljen eller schäslongen. Till vänster en lättskött förmakspalm, till höger strandkastanj med flätad stam.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!