• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 fantastiska buketter som du lätt fixar själv

  I väntan på våren vill vi dekorera våra hem med vackra blomsterbuketter. Här bjuder vi på inspiration! Njut av 10 underbara buketter – de flesta är väldigt lätta att göra.

  10 fantastiska buketter som du lätt fixar själv
  Foto: Camilla Isaksson, Anne Nyblaeus

  1. Satsa på flera små vaser

  Välj ut dina favoriter och ställ dem i olika vaser. Här ses olika blommor i gult och rött som placerats i mindre svarta vaser. Spana också in den vackra glaslampan från Tine K:s "Lake Collection". Läckert!

  2. Tänk på strukturen

  Foto: Karl Anderson

  Blommor handlar inte bara om färg och doft – även formen och strukturen skapar stilen. Och tänk på att även knoppar och blad kan vara vackra i en bukett. Här har de taggiga blommorna mixats med en vas i räfflad keramik för en intressant effekt.

  3. Utgå från eukalyptus

  Foto: Jonas Lundberg

  Låt stilig – och väldigt väldoftande – eukalyptus utgöra grunden i buketten och tillför några väl utvalda blommor och ställ i en genomskinlig glasvas. Här är det rosor och tulpaner i rosa som tillför färg.

  4. Låt buketterna torka

  Foto: Jonas Lundberg

  Eukalyptus och hortensia är riktiga trendväxter – och en annan stark trend som är på gång är torkade blommor. Så låt dina buketter stå framme och torka. Många av dem är minst lika fina torkade som färska.

  5. Pioner på bordet

  Foto: Sabina Rothe

  Det finns en mängd olika pioner och de är alla lika lätta att förälska sig i. Placera några pioner i skålar på bordet och du har genast en ljuvlig dukning som förgyller din lunch eller middag.

  6. Klassiskt i pastell

  Foto: Camilla Isaksson

  Ju fler desto bättre – vem kan motstå denna generösa bukett med bland annat rosor, liljor och germini? Att sätta samman blommor i rosa, rött och orange ger en finstämd och romantisk blomsterbukett.

  7. Mixa buketten med gräs

  Våga ta ut svängarna och blanda olika typer av växter och grönska. Endast fantasin sätter gränserna. Att mixa blommor med grenar och gräs kan bli riktigt snyggt. Inspireras av denna bukett som står i en vas från Klong.

  8. I det lilla formatet

  Att använda en liten vas med några få blommor i kan bli väldigt stilfullt. Här är det en blekrosa ros som spelar huvudrollen i buketten i miniformat.

  9. Tåliga tulpaner

  Foto: Anne Nyblaeus

  Ett fång tulpaner är alltid vackert – antingen i olika glada färger, eller som här, i endast en kulör. För att de sa hålla sig fräscha längre ska du fylla på med kallt vatten och också gärna placera vasen i ett svalt utrymme under natten. Och ställ inte buketten i närheten av frukt – tulpaner vissnar snabbare av den etylengas som frukt avger.

  10. Istället för bukett

  Ett annorlunda sätt att dekorera med blommor är att använda en blompress. Blompressen visar den gradvisa förändringen när växterna pressas platta. Denna modell heter "Ängsfälla" och är gjord i akrylglas och mässing. Finns på Designtorget.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!