• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Inspireras av Charlotte som skapar konst av loppisfynd

  Charlotte Birnbaum skapar fantasieggande konstverk som placeras mitt på bordet! Materialet hittar hon på loppisar. Nu ställs de ut på museum.

  Inspireras av Charlotte som skapar konst av loppisfynd
  Foto: Estelle Ejdeholm

  Ta pysslet till nästa nivå och inspireras av konstnären Charlotte Birnbaum som skapar fantastiska och ibland lite humoristiska bordsskulpturer av loppisfynd. Hennes konst är en hyllning till svunna tiders gastronomiska äventyr och till alla de kockar och konstnärer som såg bordet och dukningen som en scen för extravaganta föreställningar för alla sinnen.  

  Charlotte Birnbaum. Foto: Erik Lernestål

  Sockerkonst inspirerar

  Charlotte sätter samman glas, porslin och silver från svunna tider när hon gör sina nya verk. En antik bricka, en gammal porslinskopp och en tennsoldat kan hon sätta samman till en skulptur. Gamla sockerskulpturer är också något hon gärna har som förlagor. En gång i tiden pryddes nämligen varje fashionabel bankett med sockerkonst. Samtidigt är hennes bordsskulpturer konstföremål som kan försköna ett samtida middagsbord.

  – De är en hyllning till gamla tiders sockerbagare och till hela den överdådiga bordskultur som idag till stora delar fallit i glömska, säger Charlotte. 

  Foto: Estelle Ejdeholm

  Foto: Estelle Ejdeholm

  Foto: Estelle Ejdeholm

  Hennes konst ställs nu ut på Hallwylska museet i Stockholm. Kanske kan du inspireras av den och skapa egna unika bordsskulpturer? Utställningen "Plateaux – Bordets primadonnor" öppnar den 1 februari 2019. Fri entré. Mer info finns här!

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!