• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Maria Soxbo listar: 13 inredningsfavoriter just nu

  Inredningsprofilen Maria Soxbo guidar oss genom det senaste inom design, trender och människor.

  Maria Soxbo listar: 13 inredningsfavoriter just nu
  Foto: Tarkett, Le Klint, H Skjalm P

  1. Mjuka karameller

  Vinrött, olivgrönt och olika toner av blått är en vinnande kombination om man får tro Broste Copenhagen, som har en uppsjö av kuddfodral i höstens kollektion. Kuddfodral, från 309 kr.

  2. Fria händer

  Små avställningsytor och hyllor för finsaker kan man aldrig få för många av. Bloomingvilles "Hyld" finns i flera storlekar och färger, och är gjord i mdf. Från 599 kr.

  3. Rosa höst

  H Skjalm P:s fina keramikvaser i mörkt korallrosa passar bra för torkade höstbuketter och strån.
  Vas "Trondheim i keramik", 299 kr, matchande keramikask, 189 kr, glasvas "Alba", 399 kr, H Skjalm P.

  4. Ungefär så här…

  När Moooi lanserar sin första modulsoffa blir det Maarten Baas som står för den lekfulla designen. "Something Like This" ser lite ut att ha kommit till av en slump, men i själva verket är det den nya ägaren som spikar formen genom att välja sin favoritkombination av moduler och färger. Soffa, 72 830 kr.

  5. Sobert i svart

  Matt, svart keramik tar steget in i våra badrum genom Eva Solos nya serie. Strama burkar med rundade former och en tvålpump snyggar upp på badrumshyllan.

  Förvaringsburkar och tvålpump, 195–300 kr, Eva Solo.

  6. Skyddsrum

  Korbos stålkorgar har fått en högrest kompis i form av ett nytt paraplyställ, som kommer väl till pass så här års. Stället finns i två utföranden och går även att hänga på väggen. Diam 24 cm, h 50 cm, 1 450 kr (rostfritt) eller 1 740 kr (mässing), Korbo.

  7. Heja naturen

  Att välja naturmaterial är nästan alltid bra för både kropp, knopp och klot, och ull är både temperaturreglerande och självrengörande. Den fina pläden från Granit har alla rätt, 130x170 cm, 799 kr.

  8. Klassiker i höstskrud

  Poul Henningsens lampa "PH 3/2" har svidat om för säsongen, i en hyllning till designern. Den nya versionen, i borstad mässing och bärnstensfärgat munblåst glas, säljs bara fram till årsskiftet, 12 495 kr, Louis Poulsen.

  9. Origami i glas

  Le Klint-lamporna i vikt papper eller plast har fått en permanent plats i design­historien, och nu kommer för första gången en modell i glas. "Pliverre" finns som pendel, golvlampa och trearmad ljuskrona. Pendel, 3 195 kr, Le Klint.

  10. Checka in på banken

  Designhotellen poppar upp som svampar ur marken just nu. Ett som just slagit upp sina dörrar är Bank Hotel vid Nybroviken i Stockholm. Hotellet ligger i ett hus från 1910, och tidigare har bland annat Svenska Handelsbanken huserat här. De 115 rummen är inredda i en kombination av modern och klassisk stil.

  11. Plats för Pluto

  Kosta Bodas senaste nyhet är vackra glasljusstaken "Pluto" i munblåst glas och stål, designad av Lena Bergström. Finns i tre nyanser, 799 kr.

  12. Klokt till kaffet

  Nog vore det väl ganska fint att få börja dagen med en dos Astrid Lindgren? Perfekt då att Design House Stockholm lanserar nio stengodsmuggar i olika färger, alla med ett citat från en av våra mest älskade författare, i samarbete med Astrid Lindgren AB, 249 kr/st.

  13. Vinyl i vått och torrt

  Marmortrenden fortsätter, men för den som inte vill klä väggar och golv med denna ändliga resurs kanske lättskött vinyl kan vara ett alternativ? Tarketts kollektion "Aquarelle" finns både som golv, vägg och bård, och i flera färger. Våtrumsvinyl, 200–280 kr/kvm, Tarkett.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!