• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Chefredaktören väljer: 5 lampor och ljuslyktor från Formex

  Lampor och ljuslyktor känns extra heta just nu. Hus & Hems chefredaktör har valt ut några favoriter från Formex 2018.

  Chefredaktören väljer: 5 lampor och ljuslyktor från Formex
  1. Nordiska pasteller

  Keramikern Turi Heisselberg Pedersen har för Kähler designat en serie lampor med fantasieggande runda former som inspirerats av balusterdockor. Tanken är att lampfötternas form ska skapa intressanta skuggor mot väggen och även upplevas som en artefakt eller skulptur i rummet. Lamporna finns i fem olika utföranden och storlekar, alla i grått eller milda nordiska pasteller.

  Foto: Estelle Ejdeholm

  2. Ljushållare för blockljus

  Ljusstaken "Constella" av formgivaren Eva Schildt för Klong är en favorit hos många. I hennes nya ljusstake "Marriage", avsedd för blockljus, kan man ana en vidareutveckling av formerna från just "Constella"-staken. Den nya ljushållaren är tillverkad i mässing och blankpolerad aluminium och de två ringarna för tankarna till vigselringar som svetsats samman.    

  Foto: Pressbild

  3. Snygga golvlampor

  Snygga spotlights kan vara svåra att hitta, men nu finns Hanna Wessmans "Box"-lampor för Watt & Veke. "Box" finns både för taket och golvet (bilden). Armaturen finns i två olika utföranden – en svart med fot i mörk sten och en vit variant med fot i grå marmor. Båda har detaljer i blank mässing.

  Foto: Pressbild

  4. Lek med former

  "Infinity" är en ny ljushållare designad av Bernadotte & Kylberg för Skultuna. Genom att dela en cylinder har en spännande och modern form skapats. Ljuset reflekteras också på ett vackert sätt genom den blanka insidan av mässing som kontrasterar mot den matta mörka utsidan. Finns i sex färger. 

  Foto: Pressbild

  5.Ljus i mörkret

  Hyllade inredningsdesignern Abigail Ahern hade skapat trendutställningen på Formex. Hennes bästa inredningstips är att satsa på en mörk inredning med massor av spridda ljuskällor. Hon förespråkar också en blandning av små och stora objekt för en magisk "Alice i underlandet"-känsla och mängder av konstgjorda växter!

  Foto: Estelle Ejdeholm

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!