• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Redaktionschefen väljer: 5 favoriter från Formex för en harmonisk höst

  I höst vill jag gärna inreda för både kropp och själ – med mjukt sänglinne och vackra konstobjekt att vila ögonen på. Här är mina fem favoriter från årets Formexmässa.

  Redaktionschefen väljer: 5 favoriter från Formex för en harmonisk höst
  1. Uttrycksfull keramik

  Figuriner ligger i tiden. Danska designföretaget Kähler har i samarbete med skulptören Malene Bjelke tagit fram fem figuriner i keramik, var och en med sitt eget uttryck. Här är en av favoriterna: "The hedonist", eller livsnjutaren, som ju verkligen ser avslappnad ut.

  Foto: Åsa Albinsson

  2. Underbara underlägg

  I skärningspunkten mellan det skandinaviska och asiatiska hittar vi Lenne Bjerres vackra underlägg "Sargasso". Färgen är blå med en handtryckt dekor i ljust guld – så fint till vinterns alla högtider.

  Foto: Åsa Albinsson

  3. Rustik förvaring

  Krimprod tillverkar och säljer möbler och träföremål som ett led i Kriminalvårdens återfallsförebyggande verksamhet. De här trälådorna är en av deras storsäljare – och det kan man verkligen förstå. Snygga både för förvaring och som presentförpackningar.

  Foto: Åsa Albinsson

  4. Linne för ljuva drömmar

  Med sin bäddkollektion har Kristianstadföretaget Lovely Linen verkligen lyckats pricka in höstens harmoniska blå toner. Och vem kommer inte att sova gott i de här mjuka linnelakanen?

  Foto: Åsa Albinsson

  5. Fantasifulla glaskreationer

  Morgan Perssons magiskt vackra glasföremål för Målerås kom egentligen redan förra året, men förtjänar ändå sin plats bland Formex-favoriterna. Serien "Crystal mable" är gediget hantverk och skira konstföremål på samma gång.

  Foto: Åsa Albinsson

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!