• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Trädgårdsredaktörens 5 favoriter från Formex

  Den här veckan befinner sig Hus & Hems redaktion på inredningsmässan Formex och botaniserar bland höstens nyheter. Vår trädgårdsexpert och redaktör Anette Sievers har valt sina 5 favoriter från mässan.

  Trädgårdsredaktörens 5 favoriter från Formex

  När vi flyttar in och skapar våra ombonade rum är det skönt att ta med sig form och färg från naturen. Här är fem föremål jag gärna vill omge mig med i höst.

  1. Kryddig kudde

  Höstens mustiga nyanser hämtar inspiration från kryddor i denna vackert mönstrade kudde. Här har stylisten dessutom plockat upp färgtemat i blommorna, i en vas i skön säckform. House Doctor.

  Foto: Anette Sievers

  2. Sötaste krukan

  Vem älskar inte igelkotten och vill ta med honom in, här i en kruka. Självklart matchad med den taggiga agaven. Madam Stoltz.

  Foto: Anette Sievers

  3. Inspiration från havets botten

  Korallerna har fantastiska former och är underbara att betrakta i de rev där de hör hemma. Om man vill omge sig med känslan i vardagsrummet är denna vas ett vackert val. By On.

  Foto: Anette Sievers

  4. Vacker förvaring

  Skimrande sköna askar i bambu där snäckskalen står för de mjuka nyanserna. Beläggningen kallas capiz. Lene Bjerre.

  Foto: Anette Sievers

  5. Kopp med historiska vibbar

  En av de designtrender som Jan Rundgren har tagit fasta på i sin trendspaning för Formex är "Crafts and makers", med föremål i naturmaterial som ofta är formade av handen. Här finns en av mina favoriter längst ner till höger, en generös kopp med mönster av William Morris. Den får samtidigt utgöra en tillbakablick i historien till den engelska "Arts and crafts"-rörelsen. För alla trender till trots – tiden går aldrig ifrån god design och vackra mönster. 

  Foto: Anette Sievers

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!