• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så här vill vi duka i vår – 5 festliga tips

  I vår sjunger vi kontrasternas lov till bords. Linne möter mässing, lekfullt mixas med det lantligt rustika, och skev keramik kombineras med modern minimalism.

  Så här vill vi duka i vår – 5 festliga tips

  1. Sol möter hav

  Blågul dukning från danska Nordal. Det är enkelt att bjuda in till fest denna säsong, då det mesta är tillåtet och två nyckelord är nordisk lätthet. Här möter porslin med havets vågiga mönster solsken i kudde och glas. Mixa gärna lyxig sammet med rotting och växter direkt från tomten.

  2. Oväntad kombo 

  Svulstiga buketter och lite lekfullhet är två tydliga trender på matbordet. Produkterna från denna eklektiska dukning kommer från By On.

  3. Fest med växtkraft

  De flätade bordstabletterna kommer tillbaka och kombineras med fördel med brun och/eller grå keramik.
  Här förstärks den naturnära känslan av bordsdekorationer i form av miniväxthus, medan glasen och den höga vasen adderar enkel elegans. Allt från House Doctor.

  4. Tydliga former

  Naturens material – trä, kork och marmor – ger en tidlös känsla som är svår att tröttna på. En lek med cirklar och fyrkanter ger extra twist. Från Hübsch.

  5. Budget och lyx 

  Växter – både levande och torkade – fortsätter förgylla våra dukningar. Plocka de blomster som finns tillgängliga (stjärnflocka blommar först i juni–juli), knyt ihop med ett fint snöre och lägg på en rustik linneservett. Besticken och vasen i mässing bidrar med lyxkänsla. Porslinet kommer från Fyrklövern

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!