• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ikeas kollektion Innehållsrik ska stärka kvinnor på den indiska landsbygden

  Blå toner och naturmaterial står i fokus i kollektionen som tagits fram av Ikea tillsammans med indiska kvinnliga hantverkare.

  Ikeas kollektion Innehållsrik ska stärka kvinnor på den indiska landsbygden
  Foto: Ikea

  Kollektionen Innehållsrik är Ikeas sjunde samarbete med indiska företagen Rangsutra och Industree Producer Transform, sociala entreprenörer som drivs av kvinnor och jobbar för att skapa hållbar försörjning för kvinnor på landsbygden.

  Rangsutras hantverkare är specialiserade på traditionellt indiskt broderi och textil- och gräsflätning, och Industrees hantverkare är specialiserade på handflätade naturfibrer. I kollektionen ser vi därför korgar av bananfiber, handvävda och handbroderade filtar, handdukar och kuddfodral i traditionella hantverkstekniker. 

  Innehållsrik är formgiven av produktutvecklaren Stina Engler och designer Sarah Fager från Ikea. De visste tidigt att de ville utgå från ett strandtema, med genomgående blå toner och naturmaterial, och utifrån detta har designen växt fram i samarbete med de skickliga hantverkarna. 

  – Vi såg fantastiska blåmönstrade textilier som talade till oss direkt. Och sedan fick vi träffa hantverkarna. Vi bollade idéer, bestämde broderier och vilken vävteknik vi skulle använda, säger Stina Engler i ett pressmeddelande.

  Den tillfälliga kollektionen Innehållsrik finns i butik i begränsad upplaga från den 16 mars.

  Låda med lock B13×D10, H9 cm 59 kr, B25×D14, H15 cm 79 kr. Foto: Ikea

  Badhandduk 129 kr. Foto: Ikea

  Kuddfodral L50×B50 cm 99 kr, L65×B65 cm 149 kr. Foto: Ikea

  Kökshandduk 59 kr. Foto: Ikea

  Korg 59 kr. Foto: Ikea

  Korg 59 kr. Foto: Ikea

  Kuddfodral 129 kr. Foto: Ikea

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!