• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu kan du bli ägare till skärgårdshuset som en gång tillhört Greta Garbo

  Kanske ligger det fortfarande en air av Hollywoodglamour över 20-talsvillan som en gång tillhört en av våra största ikoner.

  Nu kan du bli ägare till skärgårdshuset som en gång tillhört Greta Garbo
  Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

  Är du på jakt efter ett unikt sommarställe? Då kanske denna villa på Ingarö i Stockholms skärgård är något för dig. Bortsett från att du får en strandvilla i skärgårdsmiljö med privat brygga så har den dessutom en gång i tiden tillhört självaste Greta Garbo.

  Huset, som är byggt 1929, består av 283 kvadratmeter fördelade på totalt 11 rum. Från det rymliga sällskapsrummet har du sjöutsikt genom tre stora fönster och kan värma dig vid en brasa i den öppna spisen. 

  På övervåningen finns tre av totalt sex sovrum, bland annat husets master bedroom med walk-in-closet och ensuite badrum med sjöutsikt. Källarvåningen består av förrådsutrymmen och tvättstuga, men också ett mycket spännande rum som sägs ha varit Greta Garbos spelrum en gång i tiden. Här finns öppen spis samt reliefer på väggarna som föreställer Gustav Vasas historia. 

  – Villan är verkligen en skärgårdsdröm med den fina utsikten, privata bryggan och lummiga trädgården. Jag hoppas att de nya ägarna blir lika hänförda som Garbo var av denna sommardröm, säger Titti Johansson, fastighetsmäklare på Wrede Fastighetsmäkleri, i ett pressmeddelande. 

  Läs mer och se fler bilder hos Wrede Fastighetsmäkleri.

  Inget pris finns angivet för skärgårdsvillan, men när den låg ut till försäljning i somras var det för 38 miljoner kr. Foto: Wrede Fastighetsmäkleri.

  Rymligt sällskapsrum med öppen spis och sjöutsikt. Foto: Wrede Fastighetsmäkleri.

  Glasdörrarna leder ut... Foto: Wrede Fastighetsmäkleri.

  ...till den här mysiga uteplatsen. Foto: Wrede Fastighetsmäkleri.

  Det här spännande rummet i källaren tros ha varit Greta Garbos spelrum. Foto: Wrede Fastighetsmäkleri.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!