• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hus & Hems redaktionschef: 8 vardagslyxiga klappar jag vill ha i jul

  När schemat är fullspäckat längtar jag efter lugna stunder vid frukostbordet, mysiga middagar och spännande smakupplevelser. Det krävs inte så mycket för att sätta guldkant på tillvaron, och det är i hemmets hjärta det sker.

  Hus & Hems redaktionschef: 8 vardagslyxiga klappar jag vill ha i jul

  Vad står högst upp på din önskelista i jul?

  Egentligen känner jag inte att jag behöver så mycket – men en spegel bredvid soffan i vardagsrummet skulle verkligen vara pricken över i:et. Jag älskar spegeln "Turn" från danska Skagerak, och tror att det är en pjäs som kommer att kunna hänga på väggen i decennier utan att jag tröttnar. Tvåa på listan är brogues-tofflor från Docksta, bara för att de är så coola och för att de tillverkas i Docksta på Höga kusten. Kan även tänka mig tvättmedel för träningskläderna från Washologi. Ja, faktiskt! Älskar att röra på mig, men älskar inte doften träningskläderna får efter ett tag.

  Kommer du att ge dig själv någon julklapp i år?

  Jag kommer inte att ge mig själv en julklapp. Däremot har jag redan givit mig själv en te-kalender med ekologiska teer i. En ny smak varje dag fram till jul förgyller väntans tider…

  Hur inreder du i jul?

  Att besöka mig i juletider är verkligen ingen estetisk upplevelse, haha! Jag tar fram mina gamla tomtar, som jag hade i mitt barnrum när jag var liten och som jag alltid tagit med mig vart jag än flyttat. Tror jag har 30-talet röda tomtar som är allt annat än enhetliga i stilen. I övrigt ställer jag fram massor med mässingljusstakar och ljuslyktor i guld, samt har julstjärnor i nästan vartenda fönster!

  December lyfter fram många minnen. Vilket är ditt starkaste julminne?

  Mitt starkaste minne från julen är att nästan hela släkten samlades hos mormor varje år, så länge hon levde. Mamma och hennes syskon, vi barn – och några av mina kusiner hade till och med hunnit få egna barn. Fyra generationer i samma hus, alltså. Vi hade regeln att vi öppnade alla paket i åldersordning. Den yngste fick börja och sedan gick vi uppåt i ålder, i tur och ordning. Vilket gjorde paketöppnandet till en helt oändlig ceremoni… den traditionen håller vi fast vid än idag.

  Vad är viktigast för dig när det kommer till julfirandet? 

  För mig är nästan kvällen innan själva julafton den viktigaste traditionen. Då klär vi granen, lyssnar på julmusik och äter alldeles för många pepparkakor. Det underbara lugnet före stormen…

   

  1. Samla olivoljan, kryddörterna och saltkaren i ett vackert tråg så blir de både lättillgängliga och dekorativa element i köket. "Norr" är gjord i ek och mässing, 15x22 cm, 889 kr, Skagerak. 2. Terrakotta är helt rätt just nu. Den här ugnsformen, med glaserad insida, passar perfekt att ställa fram på bordet. Diam 32 cm, 399 kr, Tranquilo Kitchen. 3. Lördag morgon älskar jag att ta fram färska kaffebönor, mala dem och sedan brygga dem i kaffepress. Den här i klarglas är en av de vackraste jag sett! 810 kr, Matias Moellenbach. 4. De charmiga saltkaren av Ania Pauser väcker både ömhetskänslor och habegär. H 14 cm, 1 100 kr/st, aniapauser.com.  

  5. Genuin och rustik keramik i toner som är både trendiga och tidlösa. Med sådana här i min ägo är det upplagt för mustiga, värmande soppmiddagar hela vintern (även om de egentligen är tänkta som risskålar). 619 kr/4-pack, Denby. 6. Jag häller gärna upp alla typer av drycker i kanna. Vin, vatten, läsk… Elegant formad keramik fungerar i alla lägen. 199 kr, H&M Home. 7. Crocodile tears, spicy tears, laughing tears… Teamet bakom tesortimentet TEArs kopplar ihop skratt med känslor och känslor med smaker – och förpackar det sedan på ett både snyggt och humoristiskt sätt. 79 kr, Bergstrands Kafferosteri. 8. Livet blir automatiskt en fest när man kan servera maten så här! Uppläggningsfat, 30x40 cm, 999 kr, Sthål.

  Här kan du shoppa önskelistan

  Hittade du något fint i Liselottes önskelista? I vår webbshop finns liknande produkter som i listan ovan. Klickan på varan och köp direkt i artikeln.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!