• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hus & Hems redaktör önskar sig handgjorda klappar till jul

  Det är en skön känsla att hålla i ett föremål som man vet att någon har tillverkat med omsorg, helst i en verkstad nära mig. Här är några saker som skulle göra mig glad i jul.

  Hus & Hems redaktör önskar sig handgjorda klappar till jul

  Vad står högst upp på din önskelista i jul?

  En fårskinnspuff. Jag tycker om saker som är både praktiska och vackra. Anna-Karin Wiberg syr dessutom sina puffar av svenska lammskinn, som är en biprodukt av fårnäringen på Gotland.

  Kommer du att ge dig själv någon julklapp i år?

  Jag kommer att ge mig själv massor med julblommor, speciellt hyacinter.

  Hur inreder du i jul?

  Med massor med julblommor och vintergrönt, och en gran förstås. Där brukar vi hänga upp alla julprydnader vi köpt, väldigt många från resor. Och sedan är det bara att hoppas att inte min katt får för sig att klättra i granen.

  December lyfter fram många minnen. Vilket är ditt starkaste julminne?

  Ett starkt minne är förra årets julmiddag med släkt och vänner i Havanna i Kuba. Jag hade tagit med mig några burkar ansjovis så att vi kunde festa på Janssons frestelse. Sedan kom en grannflicka och spelade några stycken på fiol, fantastiskt fint.

  Vad är viktigast för dig när det kommer till julfirandet? 

  Massor med julblommor och julmusik.

  1. Brödpåse i linnetyg bevarar skorpan på brödet och håller det fräscht, 51,5x28,5 cm, 249 kr. Grovstickad grytlapp i lin och bomull, 21x18 cm, 235 kr. Bordsborste i tagel med handtag i oljad lönn, längd 28,8 cm. Allt tillverkat i Sverige, Iris Hantverk.  2. Sittpuff i Gotlandsfårskinn med polyeterfyllning och botten i vaddmal. H 30 cm, diam 50 cm. 5 490 kr, A-K Wiberg.  3. En skål att drömma om för nattygsbordet, till örhängen och annat smått, tummad och handmålad i porslin av keramikern Sophia Wallgren. Diam 11 cm, 800 kr, Konsthantverkscentrum.se.  4. Trasmattorna har fått en renässans, här i en vedväska vävd i Finland av insamlad hemtextil. 45x50 cm, 799 kr, Finlayson.

  5. Den smarta stumpastaken, nu i svart för utomhusbruk. Design: Jonas Torstensson. Stor stumpastake för 16 ljus, 30x30 cm, tillverkad i 100 procent återvunnen aluminium i Sverige, 990 kr, Born in Sweden.  6. Vasen "Black egg" är designad, munblåst och formad för hand av Rosita Ståhl. H 23 cm, 2 300 kr, Rosita Ståhl/Sintra galleri och butik.  7. Stockholmslejonet från gågatorna i miniatyr för bokhyllan. "Lejoninna" gjuts för hand på Gotland av konstgjutmassa, längd 17 cm, 359 kr, Designtorget.  8. Tre snickare i Torsåker i Bergslagen arbetar efter ett unikt koncept – allt material och all tillverkning sker inom en radie av 50 km från samhället. Denna skärm är tillverkad helt i furu, där bitar av bark ger mönster i det handgjorda pappret. "Filter", h 38, 5 cm, br 41 cm, 1 900 kr, Lith Lith Lundin.

  Här kan du shoppa önskelistan

  Hittade du något fint i Anettes önskelista? I vår webbshop finns liknande produkter som i listan ovan. Klickan på varan och köp direkt i artikeln.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!